NOGOMET

Džeko: Mogao sam otići, ali mojoj porodici i meni sviđa se u Rimu

Avaz.ba

13.11.2017

Fudbaleri Rome narednog vikenda na Olimpicu igraju veliki gradski derbi protiv Lazija u okviru 13. kola italijanske Serije A.  

Vučica želi upisati nova tri boda protiv gradskog rivala i nastaviti borbu za sami vrh Serije A. Roma je prošle sezone završila na drugom mjestu iza Juventusa i navijači ovog kluba se nadaju da njihov tim konačno može do Scudetta nakon 16 godina.

Ipak, Edin Džeko vjeruje da Roma ove sezone može da se bori za tituli prvaka Italije, te da ima još dovoljno vremena da Scudetto donese u Rim.

- Imam još dvije godine da donesem Scudetto u vitrine Rome. Ova sezona je više izjednačena, iako je Juventus i dalje prvi favorit. Međutim, mislim da se možemo nositi s njima, ali i ostalim timovima koji žele titulu. Čeka nas derbi u subotu. Oni koji nisu igrali te mečeve ne razumiju kakav je to osjećaj. Kada pobijedite za navijače, onda vam život postane dosta ljepši - rekao je Džeko, te nastavio:

- Više nema barijera na stadionu zbog čega navijači nisu željeli dolaziti na utakmicu. Siguran sam da će sada biti pun stadion i možda najžešći derbi za mene otkako sam u Romi. Bilo je tužno što smo prethodne derbije igrali pred polupraznim tribinama. Ovaj put nas čeka spektakl.

Džeko je prošle sezone bio najbolji strijelac Serije A sa 29 golova. Ipak, mnogi se i dalje sjećaju prve sezone bh. napadača u Romi koja je bila za zaborav. Džeko je tada na Apeninima dobio nadimak „Slijepac", a sada je odlučio da kaže nešto više na tu temu.

- Na društvenim mrežama svako ima nešto da kaže. Kada me saigrači kritikuju onda to prihvatim, ali mnogi ljudi me osuđuju, a ništa od toga ne razumiju. Takve kritike ignorišem. U Mančester sitiju sam imao loš start također. Mogao sam ja Romu napustiti nakon prve sezone, ali nisam neko ko odustaje tako lako. Mojoj porodici i meni se sviđa u Rimu - kazao je bh. napadač, te napomenuo:

- Kada Messi i Ronaldo ne postignu gol u dvije utakmice, što se rijetko desi, onda se kaže da su oni u velikoj krizi. Pa, mi nismo roboti, svi imamo uspone i padove.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.