NOGOMET

Vaha Halilhodžić nije uspio osvetiti "Zmajeve", Belgija bolja od Japana

Halilhodžić večeras na klupi Japana protiv Belgije Foto AFP

Piše: Avaz.ba

14.11.2017

Belgija je ponovo pobijedila, i opet zahvaljujući pogotku Romelua Lukakua. Napadač Mančester junajteda je postigao jedini pogodak na meču sa Japanom, pošto je u 72. minutu iskoristio asistenciju Nasera Čadlija (Chadli), a potom je izašao iz igre, pošto je i na prošlom meču odigrao 90 minuta, a odmor mu je neophodan.

Tim Vahida Halilhodžića na taj način nije uspio osvetiti "Zmajeve", s obzirom na činjenicu da je Belgija preko BiH stigla do Svjetskog prvenstva. I Belgija i Japan će igrati na Mundijalu u Rusiju i Vaha će tamo imati dodatnu priliku da na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu. 


Sjajni Lakazat

Nogometne reprezentacije Njemačke i Francuske remizirale su rezultatom 2:2 u prijateljskom susretu u sklopu priprema za SP. U drugom derbiju, Engleska i Brazil su odigrali bez golova.

Francuzi su u dva navrata vodili golovima Aleksandrea Lakazeta (Alexandre Lacazette), ali su Nijemci uspjeli da se vrate, a drugi gol su postigli bukvalno u posljendnjoj sekundi i tako po ko zna koji put pokazali da se nogomet igra dok sudija ne svira kraj, naročito kada su oni u pitanju. 

Francuzi su poveli u 33. minutu kada su se praktično ušetali u gol, poslije sjajne akcije, Marsijal (Martial) je spojio Lakazeta, a ovaj lako pogodio za 1:0.

U 56. minutu Timo Verner je iskoristio asistenciju Ezila (Ozil) za 1:1, ali je Lakazet svojim drugim golom nakon 15 minuta ponovo donio prednost Francuzima.

Štrindl u finišu

Ipak, u posljednjim trenucima meča, Mario Gece (Gotze) je asistent, a Štindl (Stindl) strijelac za konačnih 2:2.

U Londonu, Engleska i Brazil su odigrali bez golova, u meču na kojem su selektori Tite i Sautgejt (Southgate) promiješali sastave, dali šansu brojnim igračima, na kraju su golovi izostali.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.