NOGOMET

Rade Krunić: U Empoliju me poštuju i to je najveći razlog što sam ostao

Krunić: Prija mi interesiranje klubova

R. JOKIĆ

17.11.2017

Nakon trinaest odigranih kola u italijanskoj Seriji B, ekipa Empolija se nalazi na diobi trećeg mjesta na tabeli sa samo dva boda zaostatka za vodećim Frosioneom, a reprezentativac BiH Rade Krunić jedan je od najzaslužnijih za odlične igre svog tima.  

Veznjak za kojeg su interesiranje na kraju prošle sezone pokazali neki od vodećih italijanskih klubova vjeruje da njegova ekipa ima kvalitet potreban za povratak u elitni rang takmičenja.

Velik potencijal

- Igramo dobro na početku ove sezone, imamo veliki potencijal i odlične pojedince, pa sam siguran da možemo puno toga napraviti. Želimo da se vratimo u Seriju A, što nam je glavni cilj ove sezone. Liga je izjednačena i nakon trinaest kola razlika između prvog i posljednjeg tima je svega deset bodova.

Možemo puno bolje da igramo i to ćemo u nastavku i dokazati, jer smo imali nekoliko nepredviđenih kikseva na domaćem terenu. U viši rang idu dva prvoplasirana tima, dok se treći putnik traži kroz baraž koji igra šest timova i realno je da osiguramo plasman kroz baraž, ali mi ćemo učiniti sve kako bismo se plasirali na prva dva mjesta – rekao je Krunić.

Uprkos ponudama koje je imao, fudbaler koji je rođen u Foči i koji je nastupao za Sutjesku, Donji Srem i Borac iz Čačka, produžio je saradnju s Empolijem do 2021. godine.

Jedan gol

- Zadovoljan sam svojim igrama ove sezone, iako sam svjestan da moram poboljšati realizaciju. Postigao sam jedan gol od početka prvenstva, ali mi je najbitnije da ulazim u šanse, pa očekujem da će se golovi s radom vratiti. Klub mi je ponudio novi ugovor prije isteka starog, zbog čega sam bio izuzetno sretan.

To samo govori koliko me cijene i poštuju u Empoliju, što je glavni razlog mog pristanka da produžim saradnju. Interesiranje klubova u toku ljetne pauze mi je sigurno prijalo, jer je to potvrda da sam prošle sezone igrao dobro. Naravno, u slučaju dobre ponude tokom zimske pauze ili na kraju sezone, koja bi prije svega zadovoljila klub, razmotrili bismo sve opcije, ali je o tome još rano pričati – rekao je Krunić.


Budućnost reprezentacije BiH

U posljednjem kvalifikacionom meču za Svjetsko prvenstvo protiv Estonije Rade Krunić je pokazao da je budućnost reprezentacije BiH.

- Stvarno mi je drago što se u reprezentaciji računa na mene, iako trenutno igram u drugom rangu takmičenja. Kod selektora Mehmeda Baždarevića sam redovno dobivao pozive i imao izuzetno korektan odnos s njim, pa se nadam da će tako ostati i kada bude imenovan novi selektor.

Uvijek sam se odazivao na pozive za reprezentaciju i svaki nastup mi puno znači, jer je san svakog fudbalera da igra u najkvalitetnijoj selekciji svoje zemlje – zaključio je Krunić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.