NOGOMET

Iz Slobode poručili da su platili novac

J. J.

17.11.2017

Svako pojavljivanje poštara na Trgu Stara tržnica 10, prema pravilu, u Fudbalskom klubu Sloboda izazove zebnju i stres. Tako je bilo i ovih dana, kada je iz Svjetske fudbalske federacije (FIFA) stigla nimalo bezazlena odluka, prema kojoj tuzlanski premijerligaš u roku od 30 dana mora uplatiti skoro 100.000 KM duga bivšim igračima Ivanu Fatiću i Ivanu Kostiću.

Ovi nogometaši su strani državljani pa je, u skladu s tim, za njihov slučaj nadležna FIFA. Naravno, ova informacija poprilično je uzdrmala ljude u klubu i sve najvijače “Crveno–crnih”, ali smo u kontaktu sa Zdenom Jurićem, generalnim sekretarom FK Sloboda, saznali neke nove informacije u vezi s ovim slučajem.

- To je prvobitni iznos, koji je potraživan još u januaru i on je tada poslan FIFA-i. U međuvremenu, mi smo našem Savezu platili dio od 44.750 KM, koji je još deponiran na njihovom računu, a igračima je isplaćeno između 35 i 40 hiljada KM – objašnjava Jurić.

Upravo je deponirani iznos novca na računu NSBiH bio uvjet da FK Sloboda na Drugostepenoj komisiji za licenciranje dobije uvjetnu licencu za takmičenje u Premijer ligi.

Jurić naglašava da se taj novac, prema njegovim saznanjima, još nalazi na računu NSBiH. Sada je na krovnoj kući bh. fudbala da obavijesti FIFA–u o tome dokle se došlo s ovim slučajem.

- Sve je to ranije usaglašeno, ali FIFA nije upoznata s tim i zbog toga su donijeli ovu odluku. Mi imamo pravo na žalbu, ali je, isto tako, na Savezu BiH i klubu da se FIFA obavijesti o svemu što smo do sada uradili po tom pitanju.

Dodajmo da Ivan Fatić i Ivan Kostić nisu jedini bivši prvotimci koji vode spor sa Slobodom. Damir Mehidić i Miljan Govedarica, također, potražuju od tuzlanskog premijerligaša novčana sredstva, ali su njihovi slučajevi u nadležnosti NSBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.