NOGOMET

Derbi dela Kapitale: Tri gola, dva penala, šest žutih kartona i pobjeda Rome!

AFP

Avaz.ba

18.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Fudbaleri Rome savladali su Lacio (2:1) u rimskom derbiju dela Kapitale! 

U susretu 13. kola Serije A, Roma je protiv svog najvećeg rivala slavila ukupno desetu pobjedu od početka sezone, a ekipa Euzebija di Frančeska (Eusebio Di Francesco) od početka pa do kraja susreta bila je bolja od svog protivnika i trijumf je bio potpuno zaslužen. 

U prvom dijelu susreta, Roma je bila tim koji je više želio postići gol i igrao je proaktivan fudbal, a Lacio je šanse stvarao iz kontranapada. Već u drugoj minuti, gosti su preko Ćire Imobilea (Ciro Immobile) pogodili mrežu Rome, ali reprezentativac Italije bio je u ofsajd poziciji i njegov gol je poništen. S druge strane, Roma je igrala dobro, a prijetila je uglavnom preko Edina Džeke. Najbliži pogotku domaćim tim bio je kada je Džeko nakon centaršuta sa desne strane šutirao malo pored gola Lacija. Drugi dio počeo je sasvim drugačije nego je tekao prvi dio susreta. Roma je već u 49. minuti stigla do vodstva. Dijego Peroti (Diego Perotti) pogodio je mrežu gostiju sa bijele tačke, nakon što je u kaznenom prostoru Lacija oboren Aleksandar Kolarov.

Nije trebalo previše vremena Romi da postigne i drugi gol. Rađa Naingolan (Radja Nainggolan) je u 53. minuti udvostručio prednost Rome.

Mogla je Roma igrati puno mirnije i sigurnije u završnici susreta, ali onda je niotkud Lazio stigao do pogotka i zakomplicirao situaciju. Igrala se 72. minuta kada je Manolas bez velike potrebe rukom igrao u vlastitom kaznenom prostoru. Sudija je tek nakon velikih protesta odlučio pogledati snimak sporne situacije na kameri, te je promijenio svoju prvobitnu odluku da dosudi korner u korist Nebeskoplavih. Siguran sa bijele tačke bio je Imobile, a onda je krenula patnja za domaći tim, koji je morao da se brani do kraja susreta.

Golman Alison (Alisson) imao je dosta posla jer su gosti odigrali nekoliko dobrih napada, ali na kraju nije primio gol, pa je Roma stigla do trijumfa koji joj je barem privremeno donio treće mjesto na tabeli. Sada je već izvjesno, Roma je u borbi za naslov prvaka jer ima 30 bodova iz 12 utakmica. Blizu samog vrha je i Lacio, koji nakon večerašnjeg poraza ima 2 boda manje od Rome.  

Vrijedi istaći i da je nakon 90 minuta arbitar "podijelio" šest žutih kartona te da je Senad Lulić skrivio jedanesterac za Romu.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.