NOGOMET

Vratio se Zlatan Ibrahimović: Povratak nakon sedam mjeseci sa stilom!

Piše: A. S.

18.11.2017

Izabranici Žozea Murinja (Jose Mourinho) slavili su na "Old Trafordu" protiv Njukasla sa 4:1, ali svakao vijest dana je povratak Zlatana ibrahimovića na teren, koji je tako upisao prvi takmičarski nastup od povrede koju je zaradio u aprilu, u okviru Lige Evrope.

Loše je počelo po "Crvene Đavole". Gosti su poveli u 14. minuti kada je Gejl (Gayle), poslao loptu iza leđa golmana Munačestera. 

Ipak, u 37. minutu Pogba odlično pronalazi prostor na desnoj strani, šalje loptu na daljnju stativu, a tamo se u skoku dobro snalazi Marsijal (Martial), koji s nekoliko metara šalje loptu u mrežu Njukasla za 1:1.

Kada se očekivao kraj prvog dijela, Smoling (Smalling) je odlično skočio nakon centaršuta Janga (Young) i glavom donio preokret "Đavolima".

U 54. minuti kraj priče, Lukaku je centrirao s desne strane, Rašford (Rashford) je glavom proigrao Pogbu, a ovaj je s metra lako ugurao loptu u mrežu rivala - 3:1.

Konačnih 4:1 postavio je Lukaku. Belgijanac se odlično snašao, izašao sam pred Eliota (Elliot) i zakucao loptu iza leđa golmana gostiju za 4:1.

Junajted se pobjedom vratio na drugo mjesto na tabeli. Imaju 26 bodova, osam manje od gradskog rivala koji je na vrhu, dok je Njukasl 11. sa 14 osvojenih bodova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.