NOGOMET

Musemić, za "Avaz", nakon što je ušao u historiju: Sin Emir mi je uzeo muštuluk!

Piše: A. SOKOLOVIĆ

18.11.2017

Husref Musemić je danas ušao u historiju Fudbalskog kluba Sarajevo. Pobjedom nad Mladosti (4:2), šef stručnog štaba tima s Koševa postao je trener s najviše pobjeda u historiji bordo kluba. 

Musemić je u pobjedi nad Mladosti ostvario 127. trijumf na klupi Sarajeva u ukupno 240 zvaničnih mečeva koliko je vodio bordo tim. 



 

Lijepa informacija

- Iskreno, nisam nešto ni pratio tu statistiku. Večeras kada sam došao kući nakon utakmice sin Emir mi je uzeo muštuluk i rekao ovu lijepu informaciju. Šta da kažem!? Drago mi je i nadam se da će biti još pobjeda - kazao je Musemić za "Avaz", s kojim smo razgovarali na poluvremenu utakmice između Atletika i Reala.

Musemić je napravio preporod na klupi Sarajeva. Nekako je i nepošteno prema njemu što se nije spominjao u grupi kandidata i za selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, s obzirom na činjenicu da je Musemić veoma cijenjen u cijeloj BiH i spada među trenere o kojem se uvijek govori u superlativu.

Uz sve, Musemić je veoma stručan trener, koji radi na sebi, gleda i prati trendove u svim evropskim klubovima i na njega, osim FK Sarajevo, treba u budućnosti računati i Nogometni savez BiH. 

Musemić je, na kraju, komentirao i rezultate u BH Telecom Premier ligi te formu svoje ekipe.

- Igramo dobro i hvala navijačima na podršci. Danas su domaćini bili bolji. Krupa je ostvarila veliki trijumf, a i sutra će u Banjoj Luci između Borca i Željezničara biti zanimljivo - kazao je Musemić. 

Lista 10 najboljih

Dodajmo, da je Musemić na listi najboljih pretekao Miroslava Brozovića sa 126 pobjeda u 290 utakmica. 

Iza po broju pobjeda slijede Fuad Muzurović (114 pobjeda), Denijal Pirić (82), Mehmed Janjoš (61), Boško Antić (47), Abdulah Gegić (46), Srboljub Markušević (45), Nermin Hadžiahmetović (41), Slavko Zagorac (28).


FK Sarajevo 4:2 FK Mladost

Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”. Gledalaca: 3.000. Glavni sudija utakmice: Miloš Gigović (Bosanska Gradiška). Žuti kartoni: Stanojević, Ivetić (FK Sarajevo). Strijelci: Sarić 8’, Velić A.G. 45’, Husejinović 77’, Velkoski 79’ (FK Sarajevo), Regoje 34’, Dilaver 77’ (FK Mladost). 

FK Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Stanojević (od 81. minute Ivetić), Novaković, Sarić (od 86. minute Herić), Ahmetović, Velkoski, Mihojević, Bekić, Adukor, Husejinović (od 65. minute Anđušić). Trener: Husref Musemić.

FK Mladost: Velić, Šišić (od 73. minute Vazda), Aganspahić, Arežina, Šećerović, Hiroš, Regoje, Karahmet, Mujagić (od 59. minute Dilaver), Mišić, Isaković. Trener: Edis Mulalić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.