NOGOMET

Sampdoria očitala lekciju Juventusu, Benevento i dalje bez boda

AFP

Piše: N. Kr.

19.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U italijanskoj Seriji A nastavljeno je 13. kolo sa šest utakmica.

Derbi kola igrali su Sampdorija i Juventus, a domaća ekipa očitala je lekciju aktuelnom šampionu nanijevši im neočekivan poraz (3:2). Ovaj rezultat najviše je obradovao Napoli jer sada imaju četiri boda više od Juventusa.

Prvo poluvrijeme u Đenovi odigrano je bez golova, a Juventus je bio konkretnija ekipa. Ipak, u nastavku utakmice desio se totalni raspad ekipe iz Torina. Dorija je u 52. minuti preko Zapate povela, a da ovo nije Juventusov dan potvrdio je Toreira (Torreira) u 71. minuti kada je na semaforu stadiona Luiđi Feraris (Luigi Ferraris) pisalo 2:0.

Do kraja utakmice domaći su u potpunosti potopili šampiona. Ferari (Ferrari) je u 79. minuti postavio ogromnih 3:0 za Sampdoriju. Juventus je u 91. minuti preko Iguaina (Higuain) smanjio na 3:1, a tri minute kasnije Dibala (Dybala) je postigao još jedan gol za Juve. Ipak, domaći su izdržali pritisak u posljednjim trenucima utakmice i upisali veliku pobjedu. Miralem Pjanić je igrao do 80. minute.

Benevento je opet bio nesretna ekipa. Na svom terenu su upisali novi poraz, ovaj put od Sasuola (2:1). Najlošija ekipa ove godine i nakon 13 odigranih kola bit će bez ijednog osvojenog boda! Sasuolo je u 57. minuti poveo preko Matrija, ali domaći su golom Armenterosa u 65. izjednačili rezultat. Do kraja susreta domaći su dobili i crveni karton, odbranili jedanaesterac, ali gosti iz Emilijo Romanje na kraju su nekako ugurali loptu u gol i odnijeli puni plijen sa juga Italije. Peluzo (Peluso) je bio junak Sasuola. 

SPAL je na svom terenu ugostio Fiorentinu i odigrao meč bez pobjednika (1:1). Domaći su u prednost došli u 42. minuti preko Paloskija (Paloschi) i imali tri boda "u džepu" sve do 80. minute kada su "ljubičice" izjednačile preko Kijeze (Chiesa).

Torino je remizirao protiv Kijeva (1:1), a sva uzbuđenja dogodila su se u prvih 45 minuta utakmice. Gosti u 14. minuti preko Hetemaja došli u vodstvo, a Torino je poravnao u 34. minuti preko Bazelija (Baselli). Beloti (Belotti) je u drugom poluvremenu propustio priliku da sa 11 metara donese prednost svojoj ekipi, pa je tako ostalo 1:1 do kraja susreta.

Udineze našeg Riada Bajića poražen je na domaćem terenu protiv Kaljarija minimalnim rezultatom. Žoao Pedro (Joao) postigao je gol odluke u 55. minuti, a naš Riad Bajić priliku za igru dobio je u 79. minuti.

Podsjećamo, ranije danas, Đenova je slavila na gostovanju kod Krotonea, a naš reprezentativac Ervin Zukanović odigrao je svih 90 minuta. U posljednjem meču ovog kola Inter dočekuje Atalantu.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.