NOGOMET

Je li ovo detalj koji je nagovijestio kraj za Kristijana Ronalda?

Avaz.ba

20.11.2017

Remek-djelo majke prirode. Ljudska mašina.  Kristijano Ronaldo (Cristiano). Činilo se da je neuništiv. Da je iznad svih zakona prirode. Da su godine problem drugih. Jer njemu ni krštenica ne može ništa. A, onda se desio taj 18. novembar. 

Igrao se 15. minut Madrilenja, Karim Benzema je povukao kontru, Luka Modrić ju je poslao u prazan prostor. Kristiajno Ronaldo je protiv sebe imao samo Juanfrana, igrača 35 dana starijeg od Portugalca. Pitanje je ko je bio bliži toj lopti, ali niko i ne sumnja: da je Ronaldo koju godinu mlađi, proletio bi kao vjetar pored Atletikovog defanzivca, a teško da bi Jan Oblak mogao potom da ga zaustavi.

Umjesto toga, grafika na TV ekranima: Juanfranova maksimalna brzina u tom kratkom sprint iznosila je 33,8 kilometara na sat. Ronaldo se zaustavio na 32,8. I neizbježna dilema je počela: Je li to krunski dokaz da je Kristijano na početku kraja? Da je ipak samo čovjek? Da i on stari?

Podsjećamo, u uvodnih osam utakmica u Primeri, jer prva četiri je propustio zbog suspenzije u španskom Superkupu kada je odgurnuo sudiju, samo jedan gol kraj njegovog imena. Bilo je sezona (2014./2015.) u kojima je Ronaldo u ovom istom periodu već bio strijelac 20 golova. 

Štaviše, najgora u Madridu je bila ona debitantska (2009./2010.) kada je dao pet golova, opet četiri više nego sada, piše Mozzartsport.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.