NOGOMET

Bešiktaš osigurao nokaut fazu, Maribor se oprostio od evropskih utakmica

AFP

Piše: S.Me.

21.11.2017

Oba susreta u okviru petog kola Lige prvaka koji su počeli u 18 sati završeni su identičnim rezultatom 1:1.

Na stadionu "Vodafone Park" u Istanbulu u okviru petog kola Lige prvaka u grupi G Bešiktaš je odigrao neriješeno sa Portom i tako obezbjedio prvo mjesto u svojoj grupi.

U drugom susretu koji je počeo kao i prethodni u 18 sati Spartak iz Moskve ugostio je slovenski Maribor , koji su također odigrali bez pobjednika 1:1, s tim što su gosti svoj evropski put završili ovim bodom.

Prethodno je Bešiktaš osvojio 10 poena i iznenadio sve svojim prvim mjestom u grupi ostavivši iza sebe Porto, Lajpcig i Monako.

Domaćinu je večeras bio dovoljan i samo bod u ovome meču kako bi osigurali prvo mjesto u grupi G.

Prvi susret koji je igran u Portugalu, turski predstavnik je pobjedio Porto 3:1.

Prvo poluvrijeme je bilo sadržajno u Istanbulu. Gosti su poveli preko Felipea u 29. minuti, da bi domaćini radost svojim navijačima vratili u 41. minuti kada je izjednačujući pogodak postigao Anderson Taliska (Talisca).

Drugo poluvrijeme se igralo dosta izjednačeno uz dosta opreza, kako ne bi ni jedan ni drugi tim primio gol, iako je neriješen rezultat u mnogome odgovarao Bešiktašu. Utakmica ipak se završila bez promjena rezultata 1:1, gdje su navijači Bešiktaša mogli da počnu sa velikim slavljem i plasmanom u nokaut fazu Lige prvaka.

Druga utakmica koja je igrata u Moskvi više je značila domaćinu nego gostima jer su prethodno osvojili svega jedan bod unutar grupe E. Spartaku je bila potrebna pobjeda kako bi ovu grupu učinla zanimljivom do posljednjeg kola, jer konačni plasman u grupi bi odlučivalo posljednje kolo.

Prvo poluvrijeme nije donijelo neka velika uzbuđenja u Moskvi, s rezultatom 0:0 je i završeno poluvrijeme.

Tek u drugome poluvremenu Spartak pokazuje odlučnost u svojoj igri i želju za pobjedom. Tako su u domaćini kako je odmicao susret sve više vršili pritisak na goste, te su u 82. minuti preko Ze Luisa postigli vodeći pogodak. Gosti su u 92. minuti pokvarili slavlje domaćinima preko našeg Jasmina Mešanovića koji sjajnim golom donosi bod Mariboru ali ispostavit će se da on i nije toliko značio gostima, koliko je pobjeda domaćinu bila neophodna.

Šest osvojenih bodova Spartaku je obezbjedilo  dalji evropski put, a posljednje kolo će odlučiti i u okviru kojeg takmičenja.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.