NOGOMET

Uložili milione, a predzadnji su: Slavnog trenera suspendirao vlastiti klub

AFP

Avaz.ba

23.11.2017

Francuski prvoligaš Lile odlučio se privremeno suspendirati slavnog argentinskog trenera Marsela (Marcela) Bielsu zbog loših rezultata, a istodobno su objavili da će momčad u "periodu tranzicije" voditi Luis Kampops (Campos).

Bielsa (62), u nogometnom svijetu poznat pod nadimkom "El Loco" (Luđak), jedan je od najneobičnijih nogometnih trenera uopće, poznat po nadasve neobičnim metodama rada i odnosu prema suradnicima i medijima.

U Lilu je Bielsa stigao u maju ove godine, ali uprkos potrošenih 60 miliona eura za pojačanje, klub sa sjevera Francuske ima svega tri pobjede iz 13 utakmica i pretposljednji je na tabeli. Bielsi je presudio poraz kod Amiensa (0:3) u ponedjeljak, a predsjednik Lila Žerard (Gerard) Lopez za privremenog trenera je postavio svog savjetnika Kamposa.

Bielsa je u karijeri vodio Argentinu i Čile, Atletik Bilbao, Marsej i Lacio, u kojem je trener bio svega dva dana.

Špansko-luksemburški biznismen Lopez postao je novi vlasnik Lila početkom godine kada je kupio većinski udio u klubu. Njegov cilj je vratiti trostrukog prvaka Franuske, koji je zadnji naslov osvojio 2011., na staze stare slave, ali zasad mu to nije pošlo za rukom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.