NOGOMET

Džekin post traje čak 630 minuta

Džeko: Golgeterska kriza

Autor:A. M.

24.11.2017

Edin Džeko je 18. oktobra ove godine oduševio svjetsku sportsku javnost sa dva majstorska pogotka za svoju Romu na gostovanju kod Čelzija (3:3) u okviru Lige prvaka.

Nije zabrinut

Potom je bosanskohercegovački reprezentativac zapao u golgetersku krizu i Dijamant se sedam mečeva u nizu nije upisivao u strijelce (Torino, Krotone, Bolonja, Čelzi, Fiorentina, Lacio, Atletiko Madrid). Na posljednjem meču, protiv Atletiko Madrida (0:2), Džeko je ka golu “Jorgandžija” uputio samo jedan udarac. 

No, trener Rimljana Euzebio di Frančesko (Eusebio Di Francesco) nije previše zabrinut za formu našeg golgetera.

- Džeko će zabiti, ne treba razmišljati o tome. Što više razmišlja o tome, bit će mu gore. Ako bude to radio, onda će biti uvjetovan time. Razumijem da je to za igrača teško, ali takav je put. Protiv Atletika nismo stvorili mnogo prilika, jer su nam posljednja dodavanja često bila pogrešna - kazao je Di Frančesko. 

Strateg “Vučice” smatra da je protiv Atletika zakazala cijela momčad, a ne samo Džeko.

Bili neodlučni

- Nemojmo zaboraviti kvalitet Atletikovih igrača. Oni nisu napravili mnogo toga sve do prvog gola, a mi smo bili neprecizni i neodlučni. Atletiko je, jednostavno, morao pobijediti, jer ih je samo trijumf ostavljao u igri i u ovoj utakmici su to željeli više od nas – zaključio je Di Frančesko.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.