NOGOMET

Luksuzne kuće najboljih nogometaša svijeta: Mesijeva vila je u obliku lopte, a Ronaldova vrijedi 7 miliona dolara

Masivno zdanje porodice Bekam

Piše: Avaz.ba

6.12.2017

Najbolji fudbaleri na svijetu zarađuju mnogo novca, koji troše na skupe automobile, avione, jahte, žene i, naravno, vile koje zovu domovima.  

Jedan od njih je Mario Baloteli (Balotteli), koji je u Liverpulu kupio vilu od pet miliona dolara s bazenom, privatnim pozorištem i kinom.

Broj dresa

Tu je i Andreas Inijesta (Andres Iniesta), u čijem posjedu se nalazi prelijepa kuća koja je napravljena specijalno za njega, a na čijem je frontalnom dijelu uklesano njegovo ime i broj dresa koji nosi. Vila posjeduje bazen, 5 spavaćih soba te malu kapelu. Kuća je procijenjena na 4,6 miliona dolara.

Nakon što je potpisao ugovor za Real Madrid, Geret Bejl (Gareth Bale) se brzo preselio u kuću koja važi za jednu od najekskluzivnijih i najskupljih u Madridu. Procjenjuje se da nekretnine u ovom kraju koštaju oko 6 miliona dolara, a njegova vila ima 6 garaža za automobile, teretanu i bazen.

Stil i ukus

Budući dom Lea Mesija (Messi) bit će u obliku lopte, a imanje će ličiti na fudbalski teren. U kompleksu će se, kada izgradnja bude završena, nalaziti spa-centar i privatno pozorište. Cijena izgradnje se procjenjuje na oko 5 miliona dolara. Izuzetni portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo (Cristiano) posjeduje vilu vrijednu 7,2 miliona dolara u blizini Madrida. Sa svojih 7 spavaćih soba, 8 kupatila i luksuznim bazenom ova vila je pravi dragulj u kojem Kristijano provodi svoje slobodno vrijeme.

Spisak ne bi bio kompletan bez Dejvida Bekama (David Beckham). Uređena po ukusu njegove supruge Viktorije (Victoria), kuća odiše stilom. Masivno zdanje okruženo je ogromnom baštom prepunom zelenila.

Vila kao zamak

Vila napadača Mančester junajteda Vejna Runija (Wayne Rooney) više liči na zamak nego na običnu luksuznu kuću. Vejn je kuću kupio za 6 miliona dolara i uložio u nju gomilu novca. Danas luksuzna vila vrijedi 17,83 miliona dolara. Njegova kuća sadrži muzej, unutrašnji bazen, teatar i gomilu drugih luksuznih dodataka. Fudbaler Obale Slonovače Didijer Drogba (Didier) posjeduje masivnu vilu vrijednu 14,4 miliona dolara u kojoj se nalazi manji sportski muzej.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.