NOGOMET

Žrijeb Lige prvaka bit će spektakularan: Čekaju nas zastrašujući parovi!

Avaz.ba

6.12.2017

U ponedjeljak, 11. decembra, u sjedištu UEFA-e u Nionu održat će se žrijeb osmine finala Lige prvaka, a od 16 klubova koji će se naći u žrijebu poznato je njih 12.

Preostala četiri saznat ćemo nakon večerašnjeg šestog kola u grupama E, F, G i H. Traže se pobjednik grupe E te ko će biti drugoplasirani u grupama E, F i G.

Nakon toga fanovi Lige prvaka s nestrpljenjem će čekati žrijeb koji će, po svemu sudeći, biti najzanimljiviji do sada, što se tiče ove faze takmičenja. 

Naime, kao drugoplasirani su u svojim grupama završili branioci naslova Real Madrid, Bajern, Čelzi i Juventus. 

Njihovi potencijalni protivnici u osmini finala su Mančester junajted, PSG, Roma, Barcelona, Mančester siti, Bešiktaš, Totenhem i Liverpul (ako večeras na Anfieldu savlada moskovski Spartak).

Jasno, uz restrikciju kako Real ne može izvući Totenhem (igrali su u grupi) ili Barcelonu (iz iste su države). Ali, primjerice, može Mančester siti ili PSG, koji su čudesni ove sezone i u Ligi prvaka i u svojim prvenstvima.

Jednako uzbudljivi mogli bi biti i dueli Barcelona - Čelzi ili Barcelona - Bajern, ili primjerice, PSG - Juventus.

S obzirom na ovakve "startne pozicije" uoči nokaut-faze, nije teško zaključiti kako će svi ovi drugoplasirani iz prvog pota htjeti Bešiktaš, dok će nosiocima iz drugog puta najpoželjniji suparnik biti Bazel.

Osmina finala Lige prvaka: 

NOSIOCI:

Mančester junajted

PSG

Roma

Barcelona

?

Mančester siti

Bešiktaš

Totenhem

NENOSIOCI:

Bazel

Bajern

Čelzi

Juventus

?

?

?

Real Madrid

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.