NOGOMET

UEFA objavila konačan popis gradova domaćina Eura 2020

Avaz.ba

7.12.2017

Evropska nogometna federacija (UEFA) objavila je u četvrtak konačan popis gradova domaćina Evropskog nogometnog prvenstva 2020. godine na kojem se našlo dvanaest metropola (London, Muenchen, Rim, Baku, St Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao, Budimpešta), dok je Bruxelles otpao zbog problema sa stadionom.

Belgijci su trebali izgraditi novi nacionalni stadion u Grimbergenu sjeverno od Bruxellesa kapaciteta 62.000 gledatelja, međutim Eurostadium neće biti gotov do početka Eura-a.

Kao moguće zamjene za Bruxelles spominjali su se Stockholm i Cardiff, no UEFA je na kraju odlučila četiri utakmice koje su se trebale igrati u belgijskoj prijestolnici prebaciti u London, koji će tako ugostiti ukupno sedam utakmica.

- Koncept uvođenja EP-a u 13 različitih zemalja osmišljen je kako bi manje zemlje, poput Walesa, imale jedinstvenu priliku sudjelovati u organizaciji tako velikog turnira. Zbog toga smo tužni i razočarani UEFA-inom odlukom, - priopćili su iz Velškog nogometnog saveza.

Također je odlučeno da će se prva utakmica Eura u Rimu, a već ranije je bilo poznato kako će se polufinala i finale igrati u Londonu, na Wembleyju.

Novost je i da su određeni domaćini pojedinih grupa.

SKUPINA A: Rim i Baku

SKUPINA B: Sankt Peterburg i Kopenhagen

SKUPINA C: Amsterdam i Bukurešt

SKUPINA D: London i Glasgow

SKUPINA E: Bilbao i Dublin

SKUPINA F: Munchen i Budimpešta

OSMINA FINALA: Kopenhagen, Bukurešt, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Bukurešt i Glasgow

ČETVRTFINALE: Munchen, Baku, Sankt Peterburg, Rim

POLUFINALA i FINALE: London


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.