Turski mediji o posjeti delegacije NSBiH: Terima bi dočekale na hiljade ljudi u Sarajevu

Autor: A.S.
07.12.2017 21:02
A
A
A

U jednom restoranu u Istanbulu večeras su obavljeni pregovori između delegacije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Fatiha Terima, turskog nogometnog stručnjaka.  

Turski mediji navode da su delegaciju NSBiH činila dva bivša igrača Galatasaraja (Tarik Hodžić i Zvjezdan Misimović) kao i Sead Kajtaz, i da su oni u Istanbul došli s velikim ambicijama da Terima dovedu za selektora Zmajeva.

- Mogli smo sa Terimom razgovarati telefonom, ali smo mu željeli u lice kazati našu ponudu. Očekujem da ovi pregovori uspiju - kazao je Misimović za "Miiliyet".

Hodžić, koji je veliki prijatelj sa Terimom s kojim je igrao zajedno u dresu Galate, turskim medijima je otkrila da Fatih uživa veliki ugled u BiH.

- Kada bi Terim postao selektor, uvjeren sam da bi ga na aerodromu u Sarajevu dočekalo na hiljade navijača. Nadam se da će do sa radnje doći - kazao je Hodžić.

Terim je kazao da poštuje želju čelnika NSBiH, ali i da će o ponudi još razmisliti. Nije iznosio detalje razgovora, kao ni koji su njegovi uvjeti da bi dao "zeleno svjetlo" za pristanak.

- Sve je još otvoreno - piše list Sabah.

NSBiH bi novog selektora trebao izabrati 21. decembar, kada se očekuje nova sjednica Izvršnog odbora.

Osim Terima, kandidati za nasljednika Mehmeda Baždarevića su još Amar Osim i Robert Prosinečki.

Više o:

Fatih Terim