NOGOMET

Liga Evrope: Gol Višće, Aničić odveo Astanu u nokaut-fazu

AFP

A.S. - S.Me.

7.12.2017

Četvrtak je rezerviran za Ligu Evrope, a u terminu od 19 sati gledali smo nekoliko zanimljivih duela. Izdvajamo gol Edina Višće za Basakšehir te poraz Milana od Rijeke (0:2) na Rujevici, , kao i gol Marija Aničića za Astanu.

No, krenimo redom.

U grupi A, Viljareal je još u prošlom kolu ovjerio prvo mjesto, pa mu današnji kiks sa Makabijem iz Tel Aviva (0:1) ništa nije poremetio, ali je zato u direktno susretu za drugo mjesto Astana pobijedila Slaviju u Pragu (1:0) i prošla dalje. Kažimo da je Mario Aničić bio strijelac pobjedonosnog gola u 38. minuti za Astanu.

Tabela: Viljareal 11, Astana 10, Slavija 8, Makabi 4.

U grupi B, Jang bojs i Skenderbeg su odigrali još jedan rezultatski nebitan meč, bilo je 2:1 za Švicarce, dok je Dinamo Kijev ubjedljivom pobjedom (4:1) nad Partizanom ovjerio lidersku poziciju.

Tabela: Dinamo Kijev 13, Partizan 8, Jang bojs 6, Skenderbeg 5

Zanimljivo je bilo u grupi C, Braga je i pored poraza u gostima od Basakšehir (1:2, Višća vodeći gol) sačuvala prvo mjesto u grupi, pošto je Ludogorec odigrao samo 1:1 sa Hofenhajmom u gostima. Ermin Bičakčić odigrao je cijeli meč za Hofenhajm.

Tabela: Braga 10, Ludogorec 9, Basakšehir 8, Hofenhajm 5

U grupi D, Milan je u prošlom kolu osigurao prvo mjesto, poraz od Rijeke u gostima od 2:0 večeras nije bolio (možda samo novog trenera Gatuza), a drugo mjesto zauzeo je AEK remijem od 0:0 sa Austrijom u Beču.

Tabela: Milan 11, AEK 8, Rijeka 7, Austrija Beč 5

U grupi E, Atalanta je u direktnom susretu sa Lionom slavila minimalnim rezultatom 1:0 i tako zauzela prvo mjesto ispred Francuza.

Everton je tek u šestom kolu pokazao pravo lice i ostavio prvu pobjedu. Sa 3:0 u gostima su dobili Apolon. Muhamed Bešić je odigrao svih 90 minuta.

Tabela: Atalanta 14, Lion 11, Everton 4, Apolon 3

I na kraju, u grupi F, Lokomotiva iz Moskve nije dozvolila nikakvo iznenađenje, u gostima je pobijedila Žlin (1:0) i sačuvala prvo mjesto, a kao drugi će Kopenhagen koji je u međusobnom susretu pobijedio i preskočio Šerif iz Tiraspola (2:0) koji je prije ovog kola bio prvi u grupi.

Tabela: Lokomotiva 11, Kopenhagen 9, Šerif 9, Žlin 2.

Mečeva u ostalim grupama počeli su u 21 sat. 

U nastavku pogledajte pobjedonosni gol Marija Aničića kojeg je postigao za Astanu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.