NOGOMET

Adin Omić izrasta u fudbalskog asa: San mi je da budem dobar kao Edin Džeko

Adin Omić u dresu državne reprezentacije

Piše: S. J.

10.12.2017

Adin Omić, 18-godišnjak iz Lukavca, izrasta u pravog nogometnog asa. Kaže da je, od kad zna za sebe, nogomet njegova igra. Redovno trenira, a svoje prve korake u ovom sportu napravio je u Radničkom iz Lukavca. Već drugu godinu je u juniorskom timu tuzlanske Slobode.

- Sve je drugačije nego u Lukavcu, ali sam na svoj Lukavac ponosan. U Tuzli se mnogo više radi i trenira. Mnogo toga sam naučio u gradu soli. Sloboda je bila klub velike tradicije. I sada je velika i slavna. Čast je nastupati za ovaj kolektiv. Možda zaigram i za prvi tim Tuzlaka u narednoj kalendarskoj godini - govori Omić.

Njegove ambicije su jasne - da stigne do dresa reprezentacije BiH.

- To mi je san, ali i čast. Mnogi mi kažu da malo podsjećam na Edina Džeku iz mlađih dana i to mi veoma godi. Još da dostignem njegove igračke i ljudske kvalitete, gdje bi mi bio kraj. On i Kristijano Ronaldo su mi uzori i zato znam šta hoću. Uporan sam i uvjeren da ću uspjeti - govori Omić.

Nastupio za juniorski tim BiH

Adin Omić ubilježio je i nastup za juniorski tim BiH.

- Zahvalan sam selektoru Sakibu Malkočeviću što me je pozvao. Odmah sam u debiju postigao gol. Sada mi je trener u juniorskom pogonu Slobode Adnan Osmanhodžić, koji čini sve da bogato znanje i iskustvo prenese na nas, mlade - kaže Omić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.