NOGOMET

Pjanić objasnio zbog čega se nije pozdravio sa trenerom Alegrijem

AFP

Avaz.ba

10.12.2017

U derbiju Serije A, Juventus i Inter odigrali su sinoć bez golova, a razočarenje takvim ishodom iskazao je i bh. reprezentativac i veznjak "Stare dame" Miralem Pjanić.

On je bio u centru pažnje italijanskih novinara nakon burne reakcije prilikom izmjene, kada se nije htio pozdraviti sa trenerom Juventusa Masimilijanom Alegrijem (Massimiliano Allegri), a tom prilikom mu je nešto i dobacio. 

- Ništa se nije dogodilo, samo sam želio napustiti teren što prije jer je ponestajalo vremena, a mi smo željeli dobiti utakmicu - kazao je Pjanić.


Komentirajući utakmicu, rekao je da su igrači razočarani.

- Bili smo bolja ekipa na terenu, ali svoje šanse nismo iskoristili. Inter je dobra ekipa, imaju kvalitet, a ja poznajem rad njihovog trenera. Šteta, bili smo bolji i mogli smo napraviti više za pobjedu. Ali, idemo dalje. Moramo osvajati više bodova, jer ja smatram da smo u ovoj protiv Intera izgubili dva, posebno, jer Inter nije imao šansi za gol. Ipak, igraju odličnu sezonu, a ako ekipe u vrhu nastave ovim tempom, prvak će biti odlučen na samom kraju sezone - kazao je Pjanić.

On je istakao da se moraju svi više potruditi kako bi Juventus došao do sedme titule italijanskog prvaka u nizu. Cilj Juventusa je da osvoji sedmu titulu u nizu.

Komentirao je i šanse Juventusa u Ligi prvaka, a žrijeb osmine bit će obavljen sutra.

- Iskreno, koga god da izvučemo, bit će teško. Oduvijek sam poštovao ekipe koje je vodio trener Pep Gvardiola, jer igraju lijep i efikasan nogomet. Najradije bih izbjegao Mančester siti - rekao je bh. veznjak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.