NOGOMET

Ibra ne bi mijenjao 33 trofeja za Ligu prvaka

Avaz.ba

10.12.2017

Zlatan Ibrahimović (36), napadač Mančester junajteda, tvrdi da ne žali zbog toga što nije osvojio Ligu prvaka. Naprotiv, naglašava da ne bi zamijenio svojih 20 godina i 33 trofeja za jednu Ligu prvaka.

Švedski fudbaler je imao priliku da podigne i pehar Lige prvaka, ali je napustio Inter godinu dana prije nego što će taj italijanski klub pod vodstvom Mourinja postati šampion Evrope.

- Nedostaje mi jedan trofej u karijeri. Ali kažem sebi: ‘Da si osvojio Ligu šampiona, da li postao bolji igrač?’ Ne. Neosvajanjem Lige šampiona, da li sam postao gori igrač? Ne - kaže Ibrahimović za italijanske medije.

Ibrahimović ističe da želi osvojiti sve trofeje svake godine po svaku cijenu, ali i da se na stvari može gledati drugačije.

- Koliko je igrača koji su imali jednu super sezonu, osvojili Ligu prvaka, i zatim nestali i nikada više ništa nisu osvojili. S druge strane, ja sam konstantno svake godine osvajao nešto. Ne bih mijenjao ovih 20 godina i 33 trofeja za jednu Ligu prvaka, jer sam svake godine dokazivao ko sam i dominirao - zaključio je Ibrahimović.

Sjajni švedski fudbaler bio je nacionalni prvak Holandije, Italije, Španije i Francuske. Na međunarodnoj sceni ima trofeje u Superkupu Evrope i Svjetskom klupskom prvenstvu sa Barcelonom, te Ligu Evrope sa Mančester junajtedom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.