NOGOMET

Oduševljenje u Parizu nakon što su izvukli prvaka Evrope: Real je odličan žrijeb

Avaz.ba

11.12.2017

Današnji žrijeb osmine finala Lige prvaka ponudio je nekoliko zanimljivih duela, ali jedan se barem na papiru nameće kao "sudar titana".

Real, klub koji je u posljednje dvije sezone dva puta osvajao naslov prvaka Evrope (što nikad nikome nije uspjelo otkako se igra ovaj format Lige prvaka), igrat će protiv PSG-a, ekipe prepune zvijezda i novca, kluba koji ove sezone želi napraviti iskorak i na kontinentalnoj razini. Lani su Francuzi ispali baš u osmini finala u dva kontroverzna duela s Barcelonom, a danas žele puno više. 

I za to imaju pokriće. 

Ljetos su u rekordnim transferima na Park prinčeva stigli Nejmar (Neymar), Mbape (Mbappe), kao i Dani Alveš, te je ekipa Unaija Emerija (Emery) dobila konture ekipe koja pretendira čak i za titulu. Da bi stigli do titule, Parižani moraju izbaciti najbolje. S tim se slaže i trener prvaka Francuske, koji je rekao da je zadovoljan žrijebom, prenosi index.hr.

- Mislim da je ovo odličan žrijeb. Vjerujem kako se možemo nositi s Real Madridom. Da biste postigli velik rezultat u Ligi prvaka, morate pobjeđivati najbolje ekipe. Osmina finala je kao svaka druga faza i možemo odmah igrati protiv najjačih. Morat ćemo pokazati naš karakter, taktičke mogućnosti i talent. Talent je jako važan - rekao je Emeri, trener Parižana koji vodeći Valensiju i Sevilju nikad nije slavio na Bernabeuu. A tamo je igrao deset puta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.