NOGOMET

Igrači Mančester Sitija provocirali Ibrahimovića, a onda se Zlatan naljutio, pa je nastao opći haos

Avaz.ba

12.12.2017

Nakon derbija između Mančester junajteda (Manchester Uniteda) i Mančester Sitija (Manchester Cityja) emocije su bile na vrhuncu i došlo je do sukoba u svlačionici između igrača , ali i trenera.

Prema pisanju engleskih medija sve je počelo kada su igrači Manchester Cityja počeli provocirati Zlatana Ibrahimovića.

Navodno su mu dobacili: "Ibra, puno pričaš, a malo se krećeš po terenu.", nakon čega je nastao haos u tunelu u kojem je učestvovalo puno igrača i trenera obje ekipe.

O svemu se oglasio i Pep Guardiola koji je stao na stranu svojih igrača.

"Ne, definitivno ne. Vjerujete mi, bilo je jednako kao poslije Southamptona. Bio je to derbi protiv najvećeg rivala. Kada United pobijedi, oni slave, kada Arsenal pobijedi United, oni slave, kada je Arsenal prošle godine pobijedio u finalu FA kupa i oni su slavili, ali gdje? U svlačionici," rekao je Guardiola i dodao:

"Ja sam taj koji potiče igrače da slave pobjede, ali unutar svlačionice, a kada izgube to moraju prihvatiti. Nadam se da se ovo neće ponoviti."

Nakon što su ga engleski mediji još malo pritisnuli oko rekcije igrača rekao je:

"Vjerujte mi, reakcija mojih igrača je bila ispravna. Skakali smo jer smo bili sretni. Ljudi moraju shvatiti da smo bili sretni. Mislim da je svaka momčad nakon pobjede u derbiju sretna. Nismo radili ništa posebno, poštujemo svoje protivnike."

Engleski tabloidi navode kako je Ibrahimović krenuo da se fizički obračuna sa nekoliko igrača Sitija, ali da su ga u tome spriječili saigrači.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.