NOGOMET

Legenda tvrdi: Bajern će napustiti Bundesligu!

Avaz.ba

13.12.2017

Oliver Kahn završio je karijeru 2008. godine te je od tada često povezivan s povratkom u Bayern.

Bivši golman njemačke reprezentacije smatra kako bi se jednog dana mogao vratiti u svoj bivši klub. Za vrijeme svoje nogometne mirovine diplomirao je na njemačkom univerzitetu, ekonomski smjer.

"Moguće je, naravno. Ovisi o poslu koji bih radio. Ne želim se sada nametati, ali ako me žele, otvoren sam za sve opcije."

Trenutno se kao i većina bivših nogometaša bavi komentiranjem i analizom utakmica. Također je dao svoje mišljenje i o trenutnom stanju u Bayernu.

"Kada se sve uzme u obzir, nema puno promjena. Čak je i velik broj ljudi koji su radili i u moje vrijeme. Iako su već dosta stari, dr. Müller-Wohlfahrt i Jupp Heynckes su jedni od najboljih."

"Smatram kako Bayern u Bundesligi nema toliko puno konkurenata s kojima će se boriti svake sezone. Ostali klubovi nisu dovoljno kvalitetni. Mislim kako će prije ili kasnije najbolje evropske momčadi igrati u zajedničkoj ligi."

Kahn je s Bayernom osvojio osam puta Bundesligu, šest puta njemački kup, jednom Ligu prvaka i Kup Uefa. S Njemačkom je bio prvak Evrope 1996. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.