NOGOMET

Gvardiolina mašina "samljela" Svonsi, Begović čudesno branio protiv Junajteda

AFP

Piše: N. Kr.

13.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Sa sedam večerašnjih utakmica kompletirano je 17. kolo engleskog Premijeršipa. Većih iznenađenja nije bilo a viđeno je ukupno 13 pogodaka.

Mančester siti je nastavio sa ubjedljivim igrama i pobjedama, a ovaj put njihov „žrtva“ bio je Svonsi. „Građani“ su slavili s 4:0 i tako ostali usamljeni na vrhu tabele. Već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da Svonsi ne može parirati ekipi Pepa Gvardiole (Guardiola) jer je Siti golovima Silve i De Brujnea (Bruyne) iz 27., odnosno 34. minute vodio sa 2:0. U nastavku utakmice Silva i Aguero su golovima u 52. i 85. minuti potvrdili visoku pobjedu i nova tri boda.

Najefikasniji meč odigran je u Sautemptonu gdje je viđeno pet golova u duelu između domaće ekipe i Lestera. „Lisice“ su upisale visoku pobjedu, a pitanje pobjednika riješili su nakon prvih 45 minuta igre. Marez (Mahrez) je doveo svoju ekipu u vodstvo u 11. minuti susreta. Okazaki je povećao vodstvo u 32., da bi King šest minuta kasnije postigao gol za visokih 3:0. U nastavku, Jošida (Yoshida) je u 61. minuti vratio nadu domaćima, ali Okazaki je samo osam minuta kasnije postavio konačnih 4:1 za Lester.

Njukasl je na svom terenu minimalno poražen od preporođenog Evertona, a strijelac je bio Vejn Runi (Wayne Rooney) u 27. minuti. Naš Muhamed Bešić nije bio u rosteru za ovaj meč.

Mančester junajted je na svom terenu upisao minimalnu pobjedu protiv Burnemuta našeg Asmira Begovića. Gosti su pružali dobar otpor ekipi Žoze Murinja (Jose Mourinho), ali Begović je kapitulirao u 25. minuti kada je pogodio Romelu Lukaku i tako prekinuo golgeterski post. 

Totenhem je na svom terenu savladao Brajton rezultatom 2:0. Strijelac prvog gola za „Spurse“ bio je Orije (Aurier) čiji je gol ujedno bio i prvijenac u dresu kluba iz sjevernog Londona. Pobjedu je potvrdio južnokoreanac Son golom u 88. minuti.

Liverpul i Arsenal napravili su „kikseve“ protiv WBA odnosno Vest Hema, a odigrali su susrete bez golova.

Pogledajte sažetke sa najzanimljivijih susreta te tabelu engleskog Premijeršipa nakon 17 odigranih kola:


Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.