NOGOMET

Kovačić najveća Klopova želja: Ako prodate Kutinja, dovedite mi njega

Avaz.ba

15.12.2017

Barcelona pod svaku cijenu, ako ne u januaru, onda sigurno na ljeto, želi dovesti Filipa Kutinja (Philippea Coutinha) iz Liverpula.

To je stara priča koja se povlači već mjesecima, no klub s Nou Kampa sad je ozbiljno zagrizao. Liverpul je ljetos navodno odbio 130 miliona eura pa se očekuje da će Barcelona ponudu ozbiljno podebljati. Brazilac je izrazio želju za odlaskom i tu problema vjerovatno više neće biti.

Ne treba govoriti koliko će Liverpul izgubiti njegovim odlaskom. Kutinjo je sigurno najkreativniji igrač u Klopovoj svlačionici i bit će ga teško nadomjestiti.

No kako piše Diario Gol, Nijemac je od šefova zatražio da mu dovedu Matea Kovačića. Liverpulovi ljudi već su stupili u kontakt sa Špancima i navodno se usmeno inicijalno dogovorili.

Iako je u Realu već dvije i po godine, Kovačić se nije baš naigrao. Prošle godine u početnoj postavi bio je u samo 19 utakmica, a ove je odigrao tek tri, no bio je i ozlijeđen. Real ga je Interu platio 29 miliona eura, ali teško je očekivati da bi ga Redsi dobili za isti iznos, nego će sigurno morati platiti puno više, osobito u vrijeme kad se u lige petice ne ide za manje od 20 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.