NOGOMET

Begić: BiH će imati Ligu 10, prije ili kasnije

Piše: A. SOKOLOVIĆ

15.12.2017

Elvedin Begić, predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na današnjem druženju s novinarima iskazao je zahvalnost svim pripadnicima "sedme sile" koji su u godini na izmaku dali podršku Savezu u želji da se istraje na putu stvaranja najjačeg sportskog kolektiva u našoj zemlji.

Predsjednik NSBiH nije se mnogo dotakao izbora selektora, s obzirom na to da je ovo najaktuelnija sportska tema u našoj zemlji, ali je podvukao nekoliko bitnih imena.

Komisija radi posao

- Nas imponira da su Fatim Terim i Sven Goran Erikson među kandidatima za selektora. Komisija za imenovanje selektora radi svoj posao, dostavit će nam izvještaj pa ćemo na narednoj sjednici, 22. decembra, razgovarati o nasljedniku Mehmeda Baždarevića - kazao je Begić.

Iako je svaki od novinara imao svog favorita za selektora, Begić je na pitanja vješto izbjegavao odgovore da kao prvi čovjek Saveza kaže nešto više o mogućim kandidatima.

- To su imena koja se već spominju, možda će se u narednim danima pojaviti još neko ime, ali nama laska da su tu Terim i Erikson - dodao je Begić.

Naravno, Begić je u ranijim razgovorima za "Avaz" često naglašavao kvalitet BH Telecom Premijer lige BiH, dodajući da trebamo biti ponosni na uspjehe naših mladih selekcija protiv Portugala i Velsa.

- Svi znamo da smo imali brojni pritisak kada smo pravili Ligu 12. Pojedinci su htjeli da liga ima i više od 16 klubova, ali smo ligu polako skraćivali. Ja ću još dodati da ćemo imati i Ligu 10. Ne mora to biti odmah, ali će se elitni nogomet u BiH igrati sa 10 klubova, prije ili kasnije - podvukao je Begić.

Ulazna putanja

Nogomet u BiH je krenuo uzlaznom putanjom Begićevim pojavljivanjem na čelu Nogometnog saveza BiH. Pod njegovim mandatom reprezentacija BiH je otišla na Svjetsko prvenstvo, prvi put u historiji, Savez je izrastao u respektabilnu organizaciju na Balkanu...

- Idemo naprijed, a to možemo samo uz pomoć navijača, koje ovoga puta želim spomenuti i iskazati im zahvalnost za sve trenutke u kojima su bili uz nas. Bit će još zajedničkih radosti i sve ovo se neće završiti samo na plasmanu reprezentacije u Brazil - kazao je Begić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.