NOGOMET

Monako rutinski do nove pobjede: Sent Etijen ponižen pred svojom publikom

AFP

Piše: A. S.

15.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Monako je rutinski u 18. kolu prvenstva Francuske sa gostovanja iz Sent Etijena donio tri boda. U meču koji je od prve minute išao u jednom smjeru, tim iz Kneževine pobijedio je 4:0.

Đibril Sibide (Djibril) je već u trećoj minuti zatresao mrežu golmana Stefana Rufije (Stephane Ruffier), koji je nedugo zatim još jednom vadio loptu iz gola kada je Tomas Lemar (Thomas) postigao gol za vodstvo od 2:0.

Golman Rufije nije imao svoj dan, a to je potvrdio u 53. minuti kada je zbog nesportskog ponašanja dobio crveni karton. Rufije je kod trećeg gola napucao loptu prema pomoćnom sudiji tražeći ofsajd, a to ga je koštalo crvenog kartona. Strijelac je bio Fabinjo (Fabinho).

Sent Etijen se s porazom pomirio nakon toga kada je ostao sa 10 igrača na terenu, a pobjedu Monaka potvrdio je Balde Keita u 61. minuti.

Monako je nakon ove pobjede zadržao drugo mjesto na tablici sa šest bodova zaostatka za vodećim PSG-om (imaju i meč manje), dok je Sent Etijen ostao u donjem dijelu poretka sa svega 20 bodova iz 18 susreta.

Preostali susreti na rasporedu su sutra i u nedjelju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.