NOGOMET

Arsenal i Čelzi do minimalnih pobjeda protiv Njukasla i Sauthemptona

( AFP)

Piše: M. Č.

16.12.2017

Završene su još četiri utakmice 18. kola engleske Premijer lige.

Arsenal je na svom stadionu dočekao Njukasl i već u 23. minuti poveo preko Mesuta Ezila (Mesut Özil). "Topnici" su do kraja poluvremena zadržali ovu prednost, a do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

( AFP)

Brajton i Barnli su se također sastali u okviru ovog kola i odigrali utakmicu bez golova. Iako je sudija u 36. minuti svirao jedanaesterac, domaćini nisu uspjeli povesti sa bijele tačke.

Londonski plavci su na Stamford Bridžu dočekali Sauthempton koji su slomili tek u nadoknadi prvog poluvremena kada je Markus Alonso (Marcus) iz slobodnog udarca pogodio za vodstvo Čelzija. Ni na ovoj utakmici se rezultat nije mijenjao uprkos brojnim prilikama na obje strane.


( AFP)

Vatford i Hadersfild su odigrali meč u kojem je palo pet golova. Semafor je na poluvremenu pokazivao rezultat koji je išao u prilog gostima. Vodili su dva prema nula, da bi već na početku drugog poluvremena postigli i treći gol.  

Domaćin je u 68. minuti uspio da postigne pogodak iako su od 33. minute imali igrača manje jer je Troj Dini (Troy Deeney) zaradio crveni karton.

Golove za Hadersfild postigli su Kačunga (Kachunga), Muj (Mooy) je tresao mrežu dva puta, te Dubua (Depoitre), dok je strijelac za Vatford bio Duku (Doucoure).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.