NOGOMET

Roma do pobjede u posljednjoj minuti: O penalu nad Džekom će se tek pričati!

Džeko večeras na meču protiv Kaljarija AFP

A. S.

16.12.2017

Kada ne igra Edin Džeko, ne igra ni Roma. Dijamant je bio u sastavu od prve minute, ali su Rimljani pružili loše izdanje večeras protiv Kaljarija i do pobjede od 1:0 došli bukvalno u posljednjim sekundama susreta.  

Iz prvog dijela izdvajamo - Džekin udarac pored gola, šansu Patrika Šika (Patrick Schick) kada je prebacio gol, te priliku Rađe Naingolana (Radja Nainggolan) koju je Belgijanac upropastio kako on samo zna.

I onda se dogodila 52. minuta o kojoj će se dugo pričati. Dijamant je prvo dobio žuti karton zbog "simulacije", a onda je na scenu stupila video tehnologija poslije koje je glavni sudija meča Antonio Damato dosudio na bijelu tačku.

Umjesto Džeke, loptu je uzeo Dijego Peroti (Diego Perotti). Onako, argentinski, arogantno, prišao je lopti i dozvolio golmanu Kaljarija Alesiju Kranju (Alessio Cragno) da odbrani šut i pretvori se u junaka. Skoro, pa u junaka. 

Igrala se četvrta minuta nadoknade, kada je Aleksandar Kolarov uputio jednu loptu duboko u kazneni prostor gostiju gdje je majstor bio Federiko Facio (Federico Fazio) i u "šumi" nogu sproveo je u mrežu. 

Džeko bi na kraju rekao - 1:0 za Romu - hvala i doviđenja!

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.