NOGOMET

Adrian Aliaj, zastupnik bivše zvijezde Holandije, za "Avaz": Klarens Zedorf bi volio da preuzme BiH i novac nije važan

Piše: A. SOKOLOVIĆ

21.12.2017

Adrian Aliaj, nogometni agent, bivši igrač i reprezentativac Albanije s adresom u Zagrebu, za „Avaz“ je htio pojasniti situaciju u vezi angažmana Holanđanina Klarensa Zedorfa (Clarence Seedorf) za selektora nogometne reprezentacije BiH. 

- Sedorf je veliko i planetrano poznato nogometno ime koje nije potrebno posebno predstavljati, jer su mnogi dobro upoznati s njegovim likom. Nakon završetka karijere odlučio je biti nogometni trener, s obzirom na znanje koje posjeduje kao i inteligenciju, iskustvo te ništa manje bitno i korištenje više svjetskih jezika – kazao je Aliaj za „Avaz“. 

Susret u Zagrebu

On je u razgovoru za naš portal potvrdio da je ponudio Zedorfa za selektora BiH, te da se u Zagrebu sa Seadom Kajtazom i Zvjezdanom Misimovićem.

- Tokom razgovora u Zagrebu predstavio sam im sljedeće razloge zbog kojih smatram da je Zedorf trenutno najbolji kandidat za BiH. Jedan – Zedorf je finansijski neovisan i novac nije primaran u ovom slučaju. Dva – zbog same političke i sportske situacije u BiH. Tri - mislim da BiH treba stranca za selektora i treba veliko nogometno ime da ego svih velikih zvjezda nestane i da svi dišu kao jedan za uspjeh reprezentacije. Četiri - Zedorf misli da BiH ima veoma dobre igrače i uvjeren je da može napraviti velike stvari s ovom ekipom – kaže Aliaj.

Gladan dokazivanja

On tvrdi da je Zedorf spreman doći i povezati sve "struje" u BiH, "gladan" je dokazivanja kao trener i izuzetno motiviran na uspjeh.

- Znači, glavni motiv njegovog dolaska je upravo uspjeh i postignuće s reprezentacijom BiH, nikako se ne radi o finansijskoj naravi dolaska i preuzimanja klupe BiH – pojasnio je Aliaj, koji je za selektora BiH ponudio i Đanija de Blasija (Ganni De Biasi), bivšeg selektora Albanije, koju je odveo u Euro 2016 u Francusku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.