NOGOMET

Kapelo o Ibrahimoviću: Imao je loš šut, lomio je prozore u teretani

Agencije

24.12.2017

Fabio Kapelo (Capello) obilježio je jednu eru na klupi Juventusa, eru koja je završena aferom Kalćopoli. Taj isti Kalćopoli učinio je i da Zlatan Ibrahimović napusti Juve i ode u Inter, a italijanski trener prisjetio se vremena kada je trenirao Šveđanina u Torinu.

Kada je Ibrahimović došao u Juve imao je manu - slab šut. Znao sam da moramo da radimo na tome, iako mi je Mino Rajola (Ibrahimovićev menadžer) rekao: "Zlatan šutira jako, može da polomi prste golmanu" - priča Kapelo.

- Odgovorio sam Minu: "Sve što je polomio do sada su prozori u teretani". Posvetili smo više pažnje tome i Zlatan je veoma brzo počeo da napreduje - dodao je Italijan u intervjuu za "Sky Calcio".

Kapelo je i prije nego je Ibra stigao u Juve znao kakav talenat igra u Ajaksu.

- Primijetio sam ga još dok sam bio trener Rome. Juve je napravio izuzetnu kupovinu - doveo ga je za 16 miliona eura, i tu svoju je trebalo da plati u četiri rate. U Ajaksu su mislili da Ibra neće postati veliki igrač. Odabrali su Mida, kojim je izgleda bilo lakše upravljati - ističe Kapelo.

Trener kineskog Đangusa ponovio je anegdotu o Brazilcu Ronaldu s kojim je radio u Realu i često bio u sukobu.

Ronaldo je najbolji igrač s kojim sam radio. Ali, uvijek je imao višak kilograma. U jednom trenutku je došao do čak 96 i pitao sam ga koliko je imao kilograma kada je sa Brazilom postao prvak svijeta u Japanu i Južnoj Koreji. Odgovorio mi je: "Imao sam 84". Sve što sam mu tražio je da težinu svede makar na 88, ali... - nastavlja Kapelo.

Pričao je i o Milanu i problemima koje taj klub trenutno ima u organizaciji.

Kada kupujem igrača, uvijek tražim da mi donese 10-15 posto više od onog što već imam u ekipi. Ako ne može, onda mi nije potreban, tražit ću drugog ili ga neću ni dovesti. Milan je neozbiljno odradio prijelazni rok - mogao je da dovede tri igrača umjesto devet ili 10, ali da makar za 20 posto podigne kvalitet. Onda bi i rezultati bilji bolji - zaključio je Kapelo, koji je s "Rozonerima" bio prvak Evrope 1994. godine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.