NOGOMET

Begović sa Burnemutom spasio "živu" glavu protiv Vest Hema, Junajted stigao minus dva protiv Barnlija

Piše: N. Kr.

26.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Dvadeseto, Božićno kolo engleskog Premijeršipa kao i uvijek donijelo je uzbuđenje za sve ljubitelje najbolje lige na svijetu. 

Jedan od uzbudljivijih susreta odigran je na Old trafordu gdje su Mančester junajted i Barnli podijelili bodove (2:2). Gosti su već u trećoj minuti preko Barnsa (Barnes) došli u vodstvo i tako šokirali puni Old traford. Do kraja prvog dijela uslijedio je još veći šok kada je Defur (Defour) u 36. minuti prekrasnim golom iz slobodnog udarca donio veliku prednost svojoj ekipi.

U nastavku, Junajted se „trznuo“ i uspio smanjiti rezultat u 53. minuti preko Lingarda. Prava ekstaza uslijedila je u sudijskoj nadoknadi kada je Lingard svojim drugim golom spasio Junajted i Murinja (Mourinho). Ipak, ovaj bod Junajtedu ne znači mnogo u borbi za titulu jer je Siti daleko ispred njih, a konkurenti su se približili na tabeli.

Čelzi je na svom terenu savladao Brajton s 2:0, ali ova pobjeda je samo na prvi pogled lagana. Naime, „Plavci“ su se dosta mučili sa novajlijom u ligi te je rezultat nakon prvih 45 minuta bio 0:0. Ipak, početkom drugog dijela ekipa koju predvodi Antonio Konte (Conte) uspjela je doći do bitna tri boda.

Morata je u 46. minuti „načeo“ mrežu gostiju, a pobjedu je potvrdio Markos Alonso (Marcos) u 60. minuti utakmice.

Burnemut našeg Asmira Begovića odigrao je najefikasniju utakmicu ovog kola. Naime, oni su remiziriali protiv Vest Hema (3:3) u susretu punom uzbuđenja. Gosti su poveli golom Kolinsa (Collins) u sedmoj minuti, a Gosling je poravnao u 29. minuti. To je bio i rezultat prvog dijela, a u nastavku Ejk (Ake) je svojim golom u 57. minuti donio prednost svojoj ekipi. Ipak, Marko Arnautović je sa dva gola u 82. i 89. minuti Vest Hem doveo na korak od tri boda, ali onda je na scenu stupio Vilson (Wilson) koji je golom u 91. minuti donio veliki bod svojoj ekipi. 

Votford je na svom terenu savladao Lester (2:1) i tako prekinuo seriju utakmica bez pobjede. Marez (Mahrez) je u 37. minuti doveo „Lisice“ u vodstvo, ali na izjednačenje su nije dugo čekalo. Vague (Wague) je u 45. minuti poravnao rezultat. U drugom dijelu Votford je golom Dukura (Doucoure) u 65. minuti došao do pobjede.

U preostala dva meča između Hadersfilda i Stouka, odnosno WBA i Evertona nije bilo pobjednika. Everton našeg Muhameda Bešića odigrao je meč bez golova na Havtornsu, dok su Hadersfild i Stouk odigrali 1:1. Bešić nije bio u konkurenciji za ovaj meč.

Hadersfild je poveo golom Insa (Ince), a konačan rezultat postavio je Sobi (Sobhi) u 60. minuti.

Podsjećamo, Totenhem je u ranije terminu savladao Sautempton 5:2, a posljednji meč ovog kola igraju Liverpul i Svonsi od 18 i 30 sati.

Pogledajte sažetke sa najzanimljivijih utakmica te tabelu engleskog Premijeršipa:


Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.