NOGOMET

Kajtaz nakon sastanka sa Prosinečkim: Mi smo svoje obavili, sada je sve na Izvršnom odboru NSBiH

Piše: A. S.

28.12.2017

Sastanak je trajao skoro 60 minuta. Sve je proteklo u ugodnom raspoloženju. Robert Prosinečki je ponovio svoje uvjete. Mi smo svoj posao obavili, a sada je sve na Izvršnom odboru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

To je za "Avaz" kazao  Sead Kajtaz, član Komisije za imenovanje selektora, koji je danas u Bosanskoj Gradišci obavio razgovor sa posljednjim kandidatom za selektora "Zmajeva", Robertom Prosinečkim. 

Bivši as Veleža kaže da je razgovor sa nekadašnjim asom Real Madrida i Barcelone bio zanimljiv, ali se nije mnogo razlikovao od jučerašnjeg sa Amarom Osimom. 

On je potvrdio da sastanku nije prisustvovao Mile Kovačević, član izvršnog odbora NSBiH, već su pored njega i Zvjezdana Misimovića, još bili prisutni potpredsjednici NSBiH Ivan Beus i Milorad Sofranić, kao i generalni sekretar Jasmin Baković.

- Bosna i Hercegovina bi 4. januara trebala dobiti selektora. Hoće li to biti Prosinečki ili Osim, to je sada na Izvršnom odboru. Od 15 ruku u prvom krugu je potrebno da 12 članova Izvršnog odbora da glas za jednog od kandidata - kaže Kajtaz. 

U slučaju da jedan od njih dvojice u prvom krugu ne dobije 12 glasova, onda je u drugom krugu potrebno osam ruku.

- Nadam se da ćemo selektora dobiti već u prvom krugu, ali ne bih ništa prejudicirao - dodao je Kajtaz. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.