NOGOMET

Hrvatski mediji napravili reportažu o novom selektoru BiH: Evo šta su rekli Osim i Prosinečki

NOVA TV

29.12.2017

Robert Prosinečki i Amar Osim dva su kandidata za novog selektora Bosne i Hercegovine. Odluka o novom selektoru pada naredne sedmice, a hrvatski mediji su danas obavili razgovore sa oba stručnjaka.  

Bosna i Hercegovina zapela je u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo, ali izborom novog selektora počinje nova era. Po mnogima najpotentniji hrvatski trener, Robert Prosinečki, već je duže vremena u pregovorima s NS BiH, piše Dnevnik.hr.

"Jučer je bio taj zadnji sastanak, nakon kojeg smo ostali samo nas dvojica kandidata Amar Osim i ja. Tako da će tog 4. januara na sjednici odlučiti ko će biti novi selektor Bosne i Hercegovine. Za sada je sve pozitivno što se tiče Izvršnog odbora, s ljudima s kojima sam pričao. Tako da šanse su tu, a ako ne bude opet dobro. Tako je to kod nas u poslu trenerskom", rekao je Robert Prosinečki za Novu TV.

Jedini konkurent za klupu mu je Amar Osim. Sin legendarnog bosansko-hercegovačkog trenera, Ivice Osima. Amar je dugi niz godina radio u klubovima tamošnje lige, a posljednji mu je posao bio u Kataru.

Amar Osim je za Novu TV kazao kako će se 4. januara donijeti odluka koja je najbolja za bh. fudbal .

"Znate kako to ide. Ljudi odlučuju i donijet će odluku koja je najbolja za naš nogomet", kaže Osim.

Inače, Prosinečki i Osim vide velik potencijal u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

"Imaju nogometni vic i dobru ekipu. Pred reprezentacijom su kvalifikacije za Europsko prvenstvo kroz Ligu nacije i uobičajene kvalifikacije, tako da BiH ima dobre šanse da se plasira na Euro", smatra Žuti.

"Mi bi se tamo trebali ugurati. Ne kažem da ćemo to sigurno ostvariti, ali mislim da je realno da se mi kvalificiramo za Evropsko prvenstvo".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.