NOGOMET

Skols bez dlake na jeziku: Pogba se samo vuče po terenu

Avaz.ba

31.12.2017

Legendarni vezista Mančester junajteda Pol Skols kritikovao je Pola Pogbu zbog loših igara u skorije vrijeme rekavši da ne igra kao neko plaćen 90 miliona funti.

Junajted je u subotu odigrao neriješeno sa Sautemptonom, Pogba nije odigrao kako zna, a "skinuo" je i gol Matiću jer je bio u ofsajdu kada je dirao loptu praktično na gol liniji.

"Nema agresivnosti, manjak energije, tim ima previše dodira sa loptom i premalo kretanja, a igrate protiv Sautemptona, ekipe koju je Totenhem razmontirao... Nije bilo ničega tokom utakmice, igrali su gotovo kao da je od početka bilo 3:0 za Mančester. Sautemptonova odbrana je vjerovatno najsporija koju ćete vidjeti, a nisu bili testirani", kaže Skols za BT Sport.

Osvajač Lige prvaka sa Mančester Junajtedom se zapitao i gdje je Pol Pogba koga su svi navikli da gledaju u Juventusu.

"Bio je svuda po terenu, borio se, uklizavao, sprintao i davao golove sa 25 metara. Sada se samo 'šeta' na utakmicama. Ne izgleda spremno. Pitam se da li uopšte trenira kako treba. Svakako ne izgleda kao igrač koji će za vas pobjeđivati utakmice i koga ste platili 90 miliona funti", razočaran je Skols.

Pogbi po Skolsovom mišljenju niko u Engleskoj ne bi trebalo ni da priđe kvalitetom, ali se našao u ulozi koja mu ne odgovara na terenu. U tome već vidi odgovornost menadžera Žozea Murinja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.