NOGOMET

Atalanta eliminisala Napoli iz Kupa

Piše: S.Me.

2.1.2018

Susret četvrtfinala italijanskog kupa između Napolija i Atalante pripao je gostima rezultatom 2:1.

U prethodnoj rundi, Napoli je pobjedio Udineze sa 1:0, dok je ekipa Atalante savladala Sasuolo 2:1. Napomenimo također da su ova dva tima u okviru Serije A odigrali susret na " San Paolo" stadionu koji je pripao domaćinima rezultatom 3:1. 

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, ali ono što smo brojali u prvih 45. minuta bili su žuti kartoni. Gosti su dobili tri kartona dok su domaćini dobili dva.

Što se tiče igre, bilo je podjednako sa obje strane, po šest pokušaja oba tima i nismo vidjeli nadmoć ni jednog tima u prvom dijelu.

Pošto je Napoli bio donekle favorit u ovome duelu, očekivali smo da će svoju igru i nadmoć pokazati u drugome poluvremenu. Ipak se to nije desilo.

Atalanta je svojom strpljivom igrom nadmudrila "Napolitance". Gosti su postigli gol u 50. minuti preko Kastagnea (Castagne) i tako iznenadili domaće igrače i navijače koji su očekivali da će Napoli izboriti polufinale kupa bez nekih većih problema.

Domaći trener je napravio brze, tri izmjene u kratkom intervalu kako bi što prije promjenio tok igre svoga tima ali večerašnji gosti su imali odgovor na sve taktičke zamisli domaćina.

Napoli je do kraja utakmice pokušao ofanzivnom igrom promjeniti rezultat, što su igrači Atalante iskoristili jednim od kontranapada i postigli svoju drugi pogodak u 81. minuti, strijelac je bio Gomez.

Do kraja susreta Napoli je uspio smanjiti rezultat na 1:2 i to golom Mertensa u 85. minuti.

Pobjedom od 2:1, Atalanta se plasirala u polufinale kupa, gdje će tamo čekati protivnika iz duela Juventusa i Torina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.