NOGOMET

Glavaš: Prosinečkom dati podršku, način izbora nije dobar

Fena

4.1.2018

Bivši kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš izjavio je da novoizabranom selektoru "A" selekcije Robertu Prosinečkom treba pružiti punu podršku, ali da se ne slaže s načinom izbora.

Prosinečki je danas izabran u užem krugu kandidata, u kojem se osim njega nalazio bh. strateg Amar Osim koji je najveće uspjehe u karijeri ostvario sa sarajevskim Željezničarom.

- Mislim da je način izbora selektora van pameti ali ako smo već izabrali Prosinečkog, onda čovjeku treba pružiti podršku, a moju ima. Međutim, želio bih istaći da sam uvijek bio za to da na funkcijama budu domaći treneri - rekao je Glavaš za Fenu.

Smatra da selektor mora biti vođa i osoba koja poznaje stvari oko Saveza i igrače, razumije mentalitet BiH, ali dodaje da bez obzira na to podržava novog selektora.

- Podržavam Prosinečkog, ali mislim da domaći treneri trebaju više raditi ne samo u reprezentaciji nego i u klubovima. Na kraju krajeva, slabo rade i naši treneri bilo gdje drugdje. Izabrali smo čovjeka, moju podršku ima - rekao je Glavaš.

Na kraju je izrazio nadu da će Prosinečki uspjeti odvesti reprezentaciju na Evropsko prvenstvo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.