NOGOMET

Reakcije bivših asova na izbor selektora: Robi, obrati pažnju na Premijer ligu BiH

A. S.

4.1.2018

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je novog selektora - Roberta Prosinečkog.

Nakon trakavice koja je trajala skoro dva mjeseca "Zmajeve" će u budućnosti voditi iskusni stručnjak iz Hrvatske, bivši nogometaš Reala i Barcelone.

Kontaktirali smo bivše asove reprezentacije BiH i bh. nogometa, koji su za "Avaz" rekli šta misle o izboru Prosinečkog za selektora. 

Sead Kajtaz, koji je proteklih mjeseci radio u Komisiji za izbor selektora, nakon obavljenog zadatka je rekao:

- Izvršni odbor je našao pravo rješenje sa izborom Prosinečkog za selektora. Želim mu sve najbolje i da Bosnu i Hercegovinu odvede na Evropsko prvenstvo i da bude uspješan u Ligi nacija. 

Senad Repuh, bivši as Sarajeva i reprezentacije BiH:

- Više bih volio da je za selektora izabran Amar Osim. Nemam ništa protiv Roberta, veliko je trenerska ime, ima više i iskustva, ali bi Amar više pažnje posvetio Premijer ligi BiH. Osim poznaje naše igrače, ali i Prosinečkog treba podržati i dati mu šansu.

Sergej Jakirović, bivši as CSKA Sofija i reprezentacije BiH: 

- Veoma sam sretan što je Robert postao selektorom. Imao sam sreću sarađivati s njim i pouzdano znam da se radi o odličnom stručnjaku i čovjeku. Napravio je sjajan posao sa Azerbajdžanom. S obzirom na to koliko talenata i vrhunskih igrača ima BiH, očekujem da će napraviti s njima odličan rezultat i plasirati se na Euro 2020.

Edis Mulalić, bivši as Željezničara i reprezentacije BiH: 

- Osim je više od Prosinečkog zaslužio da bude bh. selektor. Najviše iz razloga što bolje poznaje situaciju u našoj ligi. Čast Džeki i Pjaniću, ali ovi ostali igrači nisu ništa bolji od onih koji igraju u našoj ligi. Mislim da bi o tome Amar od Roberta više vodio računa. Sada više promjene nema i neka Robert dođe na utakmice naše lige i pokuša naći pet, šest igrača za reprezentaciju. Ubjeđujem ga da ih ima i da se neće pokajati. Čuo sam da će živjeti u BiH i to me raduje. Vrijeme je da se počne ozbiljnije raditi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.