NOGOMET

Predsjednik moskovskog CSKA Jevgenij Giner: Naši navijači su najjači i pretući će "Delije"

Avaz.ba

4.1.2018

CSKA iz Moskve dočekat će Crvenu zvezdu 22. februara u meču šesnaestine finala Lige Evrope, a prvi čovjek CSKA je tim povodom rekao da se ne plaši pristalica beogradskih crveno-bijelih.

U opširnom intervjuu za ruske medije Jevgenij Giner je istakao da ga ne uznemirava ni činjenica da će Zvezda u Rusiji vjerovatno imati podršku navijača Spartaka iz Moskve.

Neće tražiti nevolje 

Fanovi ovog kluba su u bliskim prijateljskim odnosima sa "Delijama" i već su najavili da će doći da podrže braću iz Beograda na utakmici protiv CSKA.

Stiže oko 1.500 Srba 

Giner je istakao da ga ne zanima mnogo ko će sve navijati za klub sa "Marakane", jer je uvjeren da su navijači CSKA ubjedljivo najjači.

- Uvijek navijam za Spartak kad igra protiv klubova koji nisu iz Rusije. Znam i da oni uglavnom navijaju za nas kad igramo na međunarodnoj sceni. Svjestan sam, međutim, i da su pristalice Spartaka u bratskim odnosima sa navijačima Crvene zvezde. I svejedno mi je za koga će ovi Spartakovi da navijaju na meču CSKA - Zvezda. Ako se rezultat bude rješavao na tribinama, vjerujte mi da će pobjeda 100 posto biti naša - kroz smijeh je rekao Giner, prenosi Informer. 

CSKA će Zvezdu dočekati na "VEB areni", čiji je kapacitet 30.000 mjesta. Prema pravilima UEFA-e, na međunarodnim utakmicama za gostujuće navijače mora da bude odvojeno pet posto od ukupnog broja mjesta. To znači da će Zvezdinih navijača u Moskvi biti najviše 1.500.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.