NOGOMET

Navijači bijesni zbog ponašanja Aleksa Ivobija: Spremao se na zabavi punoj marihuane

Piše: Avaz.ba

10.1.2018

Navijači Arsenala teško se mogu pomiriti s ispadanjem svog kluba već u trećem kolu engleskog FA kupa od slabog Notingem foresta (4:2), a tek su pobjesnili kad su saznali kako se jedan od prvotimaca pripremao za ovaj važni meč.

Dopirao miris

Aleks Ivobi (Alex) mogao bi na kraju platiti ceh ovog neuspjeha nakon što su mediji s Otoka objavili da je uoči nedjeljnog susreta u Notingemu divljao na zabavi na kojoj se upotrebljavala zabranjena supstanca marihuana.

Objavljen je i videosnimak raspojasanog 21-godišnjeg Nigerijca sa spomenute zabave, nakon koje je odigrao 90 minuta u najsramotnijem porazu “Topnika” ove sezone.

- Niko u zgradi cijelu noć nije mogao spavati, a sa zabave je dopirao miris marihuane – prenijeli su mediji izjavu susjeda iz londonskog kvarta Soho.

Ivobi i prijatelji navodno su zbog zabave unajmili stan u Sohou, jer im u jedan klub nije bio dozvoljen ulaz. Menadžer Arsenala Arsen Venger (Arsene Wenger) nema mnogo izbora i morat će posegnuti za sankcijama prema Ivobiju, ali to namjerava učiniti tek nakon što dobije informacije iz prve ruke.

Biti spreman

- Ako je to istina, bit će kažnjen. Neprihvatljivo ja da se provodite 48 sati prije utakmice. Vidjet ću s njim šta je istina, koliko je dugo ostao na zabavi. To je vrlo važno i nakon toga ću odlučiti. Fudbaler mora uvijek biti sto posto spreman, to se traži od vrhunskog profesionalca – rekao je Venger.

Nije utvrđeno da je sam igrač koristio drogu pa je Venger oprezan.

- Kada čitate o onome što se desilo, dobijete dojam da je Ivobi uzimao drogu, ali ja vjerujem da nije. Šta vi možete učiniti ako neko pored vas puši? Odgovorni ste za svoje ponašanje – rekao je Venger.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.