NOGOMET

Zašto je Marselo najgori igrač Reala

Avaz.ba

12.1.2018

Španski mediji izračunali su da je Brazilac Marselo (Marcelo) najlošiji igrač Real Madrida ove sezone, te da je ovaj klub najviše golova primio po njegovoj, lijevoj strani, od čega mnogo ključnih.

Ne bez razloga, Marselo je na meti kritika jer matematika kaže da snosi veliki dio odgovornosti za 40 posto primljenih pogodaka. Ti su golovi Real koštali bodova i udaljili ga od borbe za titulom, te pokazali da brazilski defanzivac ove sezone nije na svom nivou, naglašava sportski list „Marca“. 

- Ljuti smo, tužni i tonemo. Ovo je jedna od najtežih situacija koju sam doživio otkad sam u klubu - priznao je Marselo, koji u „Kraljevskom klubu“ igra već deset godina.

 

Nekada najbolji igrač svijeta na svojoj poziciji, 29-godišnji Brazilac je bio jedan od ključnih kotačića ekipe koja je prethodne sezone osvojila Ligu prvaka treći put u posljednje četiri sezone. Ipak, više ne liči na sebe i mnogi ga vide kao glavnog krivca za ogroman zaostatak od 16 bodova za Barcelonom.

Razlozi za ovakav pad forme, ne samo Marsela, nego i velikog dijela Reala, možda se nalaze izvan terena.

Marselo je jedan od igrača Reala koji su pokušali prevariti državu neplaćanjem poreza i već dugo su mu za vratom sud i poreznici. Poput Luke Modrića, i Brazilac je odlučio riješiti se problema i platiti iznos koji je potreban, nešto manje od pola miliona eura. Tako će dobiti blažu kaznu, odnosno izbjeći zatvor, ali kada doći do novog trofeja, teško je reći.

Marselovi dugovi su sitni u odnosu na svog saigrača Kristijana Ronalda (Cristiano), koji je optužen za najveću utaju, tešku 14,7 miliona eura.  

Za razliku od Marsela i Modrića, koji su se nagodili s vlastima, Portugalac svoju krivicu negira, a pred sudom se rasplakao pravdajući se kako nije dovoljno školovan da bi znao voditi poslove u vezi s porezom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.