NOGOMET

Sedmogodišnji dječak ostvario san: Nikšić u kampu Real Madrida

Nikšić na Santijago Bernabeuu: Uspomena za cijeli život

Piše: S.R.

14.1.2018

Da se neki snovi ipak ostvaruju, u posljednjih nekoliko dana svjesni su u porodici Nikšić. Zapravo, san živi sedmogodišnji Aldin, koji se trenutno nalazi u kampu Real Madrida, među desetinama talentiranih dječaka iz cijelog svijeta.

Pomalo je nestvarno zvučao poziv najslavnijeg evropskog kluba iz avgusta prošle godine, nakon trening-kampa u Splitu. Aldin je, naime, kao najperspektivniji golman turnira “Ljetni kup”, dobio pozivnicu za kamp Reala u Dalmaciji, gdje je skrenuo pažnju na sebe, a onda je stigao i poziv za kamp Reala, i to u Madridu.

Najveća podrška

- Lijep pozdrav familiji Nikšić. Kao što smo obavijestili prije kampa u Splitu da će se održati putovanje u Real Madrid od 10. do 15. januara 2018, želimo da vas obavijestimo da je Aldin Nikšić na spisku izabranih igrača iz njegovog godišta iz kampa Real Madrida - poruka je koju je mali Aldin od avgusta do trenutka polijetanja za Madrid sa Sarajevskog aerodroma, odakle ga je, uz članove porodice, ispratio i golman bh. reprezentacije Ibrahim Šehić, vjerovatno pročitao na stotinu puta.

I danas, Aldin je na treninzima Reala u njihovom trening-kampu, gdje, zajedno s ostalim talentiranim dječacima, živi san.

- Nemam dovoljno godina da bih mogao riječima opisati osjećaj. Sretan sam, nikad u životu nisam bio sretniji. Hvala trenerima, hvala Šehiću, koji me je ispratio, a najveća hvala ide mojim roditeljima, koji su mi najveća podrška. Iako se ljubav ne može platiti, jednog dana, ako uspijem kao golman, odužit ću im se za sve - kazao je Aldin, koji uživa u treninzima i pun je utisaka.

Pet treninga

Osim toga, Aldin trenira s dječacima koji su stariji od njega, a na prvoj utakmici uspio je sačuvati svoju mrežu te je zbog toga dodatno sretan. Povratak u Sarajevo nakon sedam dana treninga u Madridu, planiran je za utorak, a Aldinu i njegovoj porodici ostaje satisfakcija da mu je Real Madrid pružio priliku da napreduje i ostvari svoje snove.

Aldin će, po povratku u glavni grad, iza sebe imati pet treninga s trenerima Reala u Valdebebasu, trening-kampu “kraljevskog kluba”, a sa ocem je prisustvovao i meču protiv Viljareala. Za kraj je planirana specijalna posjeta stadionu Santijago Bernabeu te Muzeju Reala.

Želi biti na golu BiH

Put do Madrida u najvećoj mjeri finansirala je porodica malog Aldina, koji želi da jednog dana postane broj 1 u Željezničaru i reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Posebna zahvala ide agencijj “Be Free Football - Zlatko Marić”, inače glavnom organizatoru Real Madrida za južnu Evropu, i njegovom koordinatoru iz Splita Nenadu Martinoviću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.