NOGOMET

Sigurnom pobjedom protiv Stouka, Murinjov Junajted pobjegao pratiocima

Piše: S.Me.

15.1.2018

Posljednji susret 23. kola Premijeršipa odigrat na "Old Trafford" između Mančester junajteda i Stouka pripao je domaćinima rezultatom 3:0. 

Mančesteru je bila neophodna pobjeda kako bi se barem malo izdvojio na drugoj poziciji na tabeli od svojih pratilaca Liverpula i Čelzija i barem malo primakao gradskom rivalu koji su prvi put, sinoć poraženi u dosadašnjem toku prvnstva od Liverpula.

Večerašnji domaćini su pokazali sjajnu igru u prvom poluvremenu gdje su ostvarili osjetnu prednost od dva gola.

Prvi gol za Mančester junajted postigao je Valensija (Valencia) u 9. minuti susreta. Za vodstvo od 2:0 pobrinuo se Marsijal (Martial) u 38. minuti a asistent je bio Pogba, baš kao i kod prvog gola. Moramo reći da su i gosti imali nekoliko dobrih prilika ali ipak nisu bili dovoljno precizni.

Drugo poluvrijeme bilo je malo rezervisanije jer su domaćini imali osjetnu prednost i nisu dozvolili Stouku da se razigra i ugrozi njihovo vodstvo.

Mančester junajted je svoju prednost povećao golom Lukakua u 72. minuti meča i definitivno je otklonio sve dileme oko pobjednika iz ovoga duela.

Mančester junajted je ovom pobjedom došao na drugu poziciju sa 50 bodova. Tri boda više od Liverpula i Čelzija i dvanaest bodova zaostatka za gradskim rivalom, koji je prvi sa 62 osvojena boda.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.