NOGOMET

Robert Prosinečki: Neću širiti spisak, ima nas dovoljno

Prosinečki: Prvi problemi

A. MIZDRAK

17.1.2018

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki nedavno je objavio prošireni spisak za predstojeću "američku turneju" i utakmice sa Sjedinjenim Američkim Državama i Meksikom, međutim, ne ide baš sve po planu, legendarni Žuti već se suočio s prvim problemima i glavoboljama. 

Veseli se radu

U svom debiju na klupi „Zmajeva“ Prosinečki neće moći računati na Muhameda Bešića, kojem Everton ne dozvoljava odlazak iz kluba, s obzirom na to da se ne radi o zvaničnom FIFA-inom terminu. Osim Bešića, sa „Zmajevima“, vjerovatno, neće putovati napadač zagrebačkog Dinama Armin Hodžić, dok je upitan i ofanzivac Rijeke Zoran Kvržić.

Prosinečki, ipak, ne želi kukati.

- Šta da se radi? Ići će ko će ići. Bit će tu, vjerovatno, još otkaza, ali zato sam svjesno pozvao veliki broj igrača kako ne bismo imali problema. Golman Ibrahim Šehić je potvrdio da će doći direktnim letom u Ameriku. Ne namjeravam nikoga novog pozivati. Ima nas dovoljno. Ima tu kvaliteta – kazao je Prosinečki.


„Zmajevi“ će krajem januara igrati prijateljske mečeve protiv SAD i Meksika. „Zmajevi“ će krajem januara igrati prijateljske mečeve protiv SAD i Meksika

„Zmajevi“ će se okupiti u nedjelju u Trening centru Nogometnog saveza BiH, u kojem će odraditi četverodnevne pripreme.

– Želimo vidjeti kvalitet svih igrača iz domaćeg šampionata i U-21 selekcije BiH. Bitno je da smo zajedno. Na spisku je nekoliko izuzetno talentiranih igrača i baš me veseli da ih vidim na djelu. Sigurno da na mnoge od njih računamo u narednom periodu. Kod mene i mladi i stari igrači imaju podjednake šanse – kazao je Prosinečki.

Bh. selektor je na spisak za susrete protiv SAD i Meksika pozvano 28 igrača, ali njih samo 20 ide u Ameriku.

Pažljiva analiza

– Moramo sve pažljivo gledati i analizirati. Kvalitetu igrača, poziciju na kojoj igraju, jer na predstojećim mečevima želimo pružiti najbolje što možemo – rekao je Prosinečki.

„Zmajevi“ će 29. januara po srednjoevropskom vremenu u 1.30 sati igrati protiv SAD u Los Anđelesu, dok se utakmica protiv Meksika igra 1. februara u tri sata u San Antoniju.

Vadi pasoš, traži stan 

Robert Prosinečki trenutno boravi u Zagrebu, a u petak stiže u glavni grad BiH.

- U Sarajevo stižem u petak. Još nisam pronašao stan u kojem ću boraviti, pa ću to prvo uraditi čim dođem. Došao bih i prije, ali imam nekih administrativnih obaveza, vadim novi pasoš – kazao je Prosinečki.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.