NOGOMET

Legendarni Nijemac ostaje u MLS-u

Avaz.ba

18.1.2018

Bivši njemački reprezentativac, 33-godišnji Bastian Švajnštajger (Schweinsteiger), odlučio se za produženje ugovora sa sadašnjim klubom iz Čikaga na još barem jednu sezonu.

Iako su ga mediji u posljednje vrijeme selili preko simpatičnog njemačkog amaterskog kluba SG Buna Hale pa sve do beogradskog Partizana, njemački veznjak ipak je odlučio produžiti saradnju s MLS klubom.

- Jako sam sretan što sam produžio ugovor s Čikagom i što ćemo nastaviti što smo počeli 2017. godine. Prošla godina bila je posebna u mojoj karijeri, ali sam se osjećao nepotpunim bez trofeja. Ipak, uvjeren sam kako možemo odraditi još jednu nezaboravnu sezonu uz podršku naših sjajnih navijača - rekao je Švajnštajger za službene stranice kluba.

Nakon sjajne karijere u kojoj je 500 puta nastupao za minhenski Bajern, osvojio titulu pobjednika Lige prvaka, naslov svjetskog prvaka s Njemačkom i osam Bundesliga, vrlo je izgledno kako će ovaj srčani i simpatični Nijemac karijeru završiti u SAD.

- Volim ovaj grad, ovaj sport, pobjede i veselim se novoj sezoni nadajući se kako možemo postići još veći uspjeh - istakao je na kraju Švajnštajger ne skrivajući zadovoljstvo životom u Americi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.