NOGOMET

Najbolji igrač Reala osjeća se potcijenjeno: Godišnja plaća nervira Ronalda

Ronaldo: Lopte više nisu tako precizne

Piše: N.C.

18.1.2018

Trener Reala Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) demantirao je glasine koje kruže oko njegovog najskupljeg igrača i govore kako će Kristijano Ronaldo (Cristaino) napustiti Madrid.  

- Ne mogu zamisliti Real bez Kristijana. On je ovdje, svi u klubu, navijači, želimo da ostane – kaže Zidan.

Pokretač uspjeha

Prema istim izvorima, Ronaldo će se vratiti u Mančester junajted, gdje će konačno proigrati i biti ponovo sretan, jer ovo što trenutno pokazuje u Realu daleko je od njegovog renomea. Šta se zaista dešava u timu koji je još jučer bio najbolji na svijetu, teško je dokučiti, ali nikakve sumnje nema da je Portugalac bio pokretač svih uspjeha Reala posljednjih godina.

Osnovano se smatra da se Ronaldo u Realu osjeća potcijenjeno, da njegov doprinos velikim uspjesima, nepomenimo tek dvostruko osvajanje Lige prvaka i La Lige u dvije posljednje godine, nije adekvatno nagrađen.

Bez brige, Kristijano je u Realu sasvim dobro plaćen. Novca ima dovoljno, međutim, svakodnevno i do njega dopiru informacije o fudbalerima koji su skuplji i bolje plaćeni. Jesu li i bolji, igraju li u većem klubu?

Izvori bliski aktuelnom najboljem fudbaleru svijeta iznose kako Ronalda specijalno nervira to što je on trenutno tek šesti najplaćeniji igrač na svijetu. Što je ispred njega Lionel Mesi (Messi), možda mu i ne smeta toliko koliko činjenica da Argentinac zaradi više od dvostruko od njega. 

Ronaldova godišnja plaća prema Mesijevih 50 miliona eura čini se kao sitniš. I Nejmar (Neymar) sa 36 miliona eura godišnje može „kupiti“ Ronalda.

Vrh liste najskuplje plaćenih igrača svijeta zbilja je neobičan. Poslije Mesija je u prošloj godini, prema ugovoru, najviše zaradio Karlos Tevez (Carlos) u Šangaj Šenhui, 38 miliona eura. Slijedi Nejmar, zatim Oskar (Oscar) u Šangaj SIPG-u sa 24 miliona, pa je još i Ezekijel Laveci (Ezequiel Lavezzi) u Hebeiju zaradio dva miliona eura više od osvajača Zlatne lopte.

Ispuniti obećanje 

Sa šestog mjesta ovog spiska, Ronaldo još od posljednjeg finala Lige prvaka očekuje obećano poboljšanje ugovora, koji ga s Realom veže do 2021. godine. Međutim, predsjednik madridskog kluba Florentino Perez već duže od pola godine ne nalazi vremena da sa svojim najdragocjenijim fudbalerom dogovori nove uvjete kako bi održao dato obećanje.

Jesu li to razlozi zašto Ronaldove lopte više nisu tako precizne na putu ka protivničkim mrežama, ocijenit će stručnjaci. No, sama činjenica da je to dovelo do zaostatka od 19 bodova u utrci s Barcelonom dovoljno govori.

21 milion eura godišnje u Realu zaradi Ronaldo 

 Novi galaktikosi 

Mediji su već skrojili postavu novih Realovih „galaktikosa“.

Njih će, navodno, umjesto dosadašnjeg napadačkog trojca BBC (Benzema, Bejl, Kristijano), činiti NHL, odnosno Nejmar, Azar (Hazard) i Levandovski (Lewandowski).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.