NOGOMET

Dječakov san se ostvario

Avaz.ba

19.1.2018

Devetogodišnji Sergej Jokanović je još jedan dječak iz BiH čiji su talent prepoznali veliki evropski klubovi.

Prve fudbalske korake načinio je u Školi malog fudbala Tango s četiri i po godine, a prije nekoliko dana vratio se iz Madrida, gdje je učestvovao u programu Reala za selektirane igrače.

Iz njegove za sada kratke fudbalske karijere vrijedi izdvojiti učešće na kampu i akademiji Juventusa 2016. godine, gdje je proveo osam mjeseci. Nakon toga, vratio se u Tango te prošle godine prešao u Famos iz Vojkovića, gdje se nalazi i danas.

No, vrhunac je, svakako, posjeta Madridu, za koju se izborio preko kampa Reala u Splitu, gdje su ga španski treneri prošlog ljeta zapazili i pružili mu priliku da posjeti čuveni klub.

 

- Moj san se ostvario. Nikada nisam bio sretniji. Hvala mom treneru Bojanu Jamini i sponzorima koji su mi omogućili odlazak, a najviše roditeljima koji su mi najveća podrška – rekao je Sergej.

Nakon sedam dana boravka u Madridu, Jokanović je sletio na Sarajevski aerodrom, ostavivši iza sebe pet treninga s trenerima Reala u kampu „Kraljevskog kluba“ u Valdebebasu. Osim toga, s ocem je gledao meč Real – Viljareal, a za kraj je posjetio stadion Santijago Bernabeu i muzej Reala.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.