NOGOMET

Maradona s Karpata otkupio sina za dva miliona eura

Hadži: Bez prave prilike

Avaz Sport

20.1.2018

Za Janisa Hadžija (Ianis Hagi) možda i niste čuli, a za njegovog oca Georga sigurno jeste. Janis ima 19 godina i sve do jučer bio je napadač Fiorentine.   

Kad je shvatio da mu sin neće dobiti pravu šansu u italijanskom klubu, Hadži senior odlučio je otkupiti njegov ugovor i vratiti ga u rumunski Vitorul, gdje je i počeo karijeru. Ništa ne bi bilo neobično da nije za to morao platiti Fiorentini obeštećenje od dva miliona eura, čime je za više nego dvostruko nadmašio dosadašnji rekord Rumunije kad je u pitanju kupovina fudbalera.

Kako je skupo za rumunske prilike plaćen mali Hadži, pokazuje podatak da je sljedeći ulazni transfer ovog kluba vrijedan 50 hiljada eura.

Legendarni Georg Hadži je vlasnik, direktor i trener Vitorula. Poznat i kao „Maradona s Karpata“, prije dvije godine je poslao svog sina u Fiorentinu, koja je za njega platila isti iznos za koji ga je Vitorul sada otkupio, dva miliona eura.

Janis se nije naigrao u Fiorentini, nastupio je samo u dvije utakmice za prvi tim, ukupno 48 minuta, a ove godine igrao je samo za mladi tim.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.