NOGOMET

Golijada u Majncu, Lajpcig poražen u Frajburgu

Avaz Sport

20.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Foto: AFP

Nogometna subota u Njemačkoj protekla je u znaku ekipe Leverkuzena. ''Farmaceuti'' su kao gosti deklasirali ekipu Hofenhajma sa 4:1 i probili se na drugo mjesto na tabeli.

Na prvi gol čekalo se do finiša prvog poluvremena, kada je Bejli (Bailey) na asistenciju Branta doveo goste u vođstvo. Baumgartlinger je u 52. minutu duplirao prednost Leverkuzena, a sve dileme oko pobednika riješio je Alario, osamnaest minuta kasnije, za nedostižnih 0:3.

U samoj završnici, Šalai (Szalai) je postigao počasni gol za Hofenhajm, a Alario u nadoknadi vremena još jednim pogotkom postavlja konačnih 1:4.

Ubjedljivu pobjedu slavio je i Ajntraht na gostovanju Volfsburgu, gdje je važnu ulogu imao inapadač Luka Jović, iako je priliku da zaigra dobio tek u 77. minutu, kada je zamijenio Hrvata Rebića.

Haler (Haller) i Čendler (Chandler) su u razmaku od 18. do 22. minuta donijeli prednost Ajntrahtu, a neizvesnost je vratio Arnold, sredinom drugog poluvremena. Ali, samo minut kasnije domaći ostaju bez isključenog Dimate.

Trener Ajntrahta Niko Kovač je potom uveo u igru Luku Jovića, a mladi napadač mu se odužio golom u 85. minutu za konačnih 1:3.

Lajpcig je danas poražen u Frajburgu rezultatom 2:1.

Gosti su poveli peko Tima Vernera (Werner) u 66. minutu, ali Frajburg ekspresno dolazi do preokreta, golovima Haberera i Koha (Koch) za 2:1.

Menhengladbah je rutinski, rezultatom 2:0 savladao ekipu Augsburga na svom terenu, a Majnc je u goleadi protiv Štutgarta slavio sa 3:2.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.