NOGOMET

Ermedin Demirović iz Španije za "Avaz": Šta mi je rekao Ivan Rakitić

Ohrabrio me, rekao mi da sam mlad i da se ništa ne brinem i tražio dres

N. CVIKO

31.1.2018


Napadač Ermedin Demirović je imao još jedan debi o kojem mnogi fudbaleri samo sanjaju, zaigrao je za svoj Alaveš protiv Barcelone.

Mladom „Zmaju“ je to prvenstveni debi u La Ligi, nakon što je onaj prvi nastup u dresu španskog kluba obilježio sa dva pogotka u meču Kupa Kralja protiv Formentere.

- Bilo mi je prvi put da dolazim na taj stadion, koji je bio prazan nešto malo vremena do utakmice. Kad smo izašli na zagrijavanje, počeo je da se puni, a onda sam vidio sve zvijezde Barcelone, Mesija (Lionel Messi), Suareza (Luis), Kutinja (Phillipe Coutinho)... Nisam mogao vjerovati da sam tu – kazao nam je jučer naš talentirani napadač.

Na klupi je Demirović pratio kako su njegovi saigrači poveli, ali senzacionalan rezultat su spriječili upravo Mesi i Suarez svojim pogocima.

- Mislio sam da me trener neće uvoditi jer smo imali dobar rezultat i očekivao sam da ćemo igrati defanzivnije. Ipak, Mesi je iz slobodnjaka pokazao ko je Mesi i Barcelona je preokrenula, a trener me je potom pozvao. Ušao sam na taj teren i iako sam igrao samo nekoliko minuta, osjećaj je odličan. Dobro smo i odigrali, ali odlučio je nedostatak sreće i koncentracije – priča Demirović.

Na kraju utakmice imao je susret s fudbalerom Barcelone koji je porijeklom iz Sikirevaca u Bosni i Hercegovini.

- Prišao mi je Ivan Rakitić i rekao mi: „Sretno, još si mlad, nemoj ništa brinuti“. Tražio je da razmijenimo dresove. Bio sam oduševljen – rekao je Demirović za „Dnevni avaz“.

Žestok otpor Berceloni novi je dokaz uspona kluba iz Vitorije.

- Dolaskom novog trenera Abelarda svi smo počeli bolje igrati, trenirati, raditi. Osjeti se to i na rezultatima, a tek očekujemo da napravimo pomak serijom dobrih rezultata. Nadam se da će ona početi već protiv Selte na našem stadionu u idućem kolu – kaže Demirović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.